MEDVEDEV OPET ZAPRETIO: Koristili smo sve osim nuklearnog oružja! ZA SADA!
Foto: EPA / Yulia Zyryanova / Sputnik, blickwinkel / Alamy / Alamy / Profimedia

MEDVEDEV OPET ZAPRETIO: Koristili smo sve osim nuklearnog oružja! ZA SADA!

Planeta -

Serija nedavnih intenzivnih i efikasnih napada na vojne objekte neprijatelja na teritoriji Ukrajine potvrđuje uspešan rad odbrambene industrije Rusije, tvrdi bivši predsednik

Rusija za sada nije upotrebila nuklearno oružje u napadu na neprijateljske ciljeve na teritoriji Ukrajine, ukazuje zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev.

"Koristila je razne rakete sa raznim bojevim glavama, osim nuklearnih – za sada", upozorava Medvedev.

Ipak, on je na Telegramu dodao da se može desiti da se i to ostvari, ukoliko se neka treća strana ogluši o zakone i državnu politiku Rusije.

Pozivi određenih "tupoglavih boraca Banderostana (zemlje, koja je pristalica Bandere)" da bi trebalo gađati Rusiju zapadnim raketama dugog dometa i to po mestima na kojim je Ruska Federacija rasporedila svoje lansere znači samo jedno, kaže on, i dalje objašnjava:

"Oni rizikuju da nalete na klauzulu 19 Osnova državne politike Rusije u oblasti nuklearnog odvraćanja: 'g) agresija protiv Ruske Federacije upotrebom konvencionalnog naoružanja, kada je ugroženo samo postojanje države'".

ruska PVO
foto: Printskrin / You Tube

"Ovo nije nikakvo pravo na samoodbranu, već direktna i očigledna osnova za našu upotrebu nuklearnog oružja protiv takve države", upozorava Medvedev.

Stoga, to, kako kaže, "treba da pamte svi naslednici Hitlera, Musolinija, Petena i drugih u današnjoj Evropi, koji podržavaju naciste u Kijevu".

Serija nedavnih intenzivnih i efikasnih napada na vojne objekte neprijatelja na teritoriji Ukrajine koje su izvele Oružane snage Rusije potvrđuje uspešan rad odbrambene industrije tokom protekle godine, tvrdi Medvedev.

"Ispunjeni su svi planirane isporuke posebno traženih obrazaca naoružanja", dodaje i tvrdi da je o tome obavestio i ruskog predsednika Vladimira Putina.

S tim u vezi, zahvaljuje svima na preciznom i koordinisanom radu protekle godine, govoreći na sastanku radne grupe vojno-industrijskog kompleksa za kontrolu proizvodnje najpotrebnijeg naoružanja.

Radnja grupa će, kako je dogovorio sa Putinom, i ove godine nastaviti da kontroliše nabavku tražene vrste naoružanja i rešavaće probleme koji se javljaju u toku njihove proizvodnje.

Ono čime se radna grupa najviše bavila prošle godine je, kako kaže, bilo jačanje odbrambeno-industrijskog kompleksa, povećanje proizvodnje naoružanja, i eksplozivnih sredstava, sistema PVO i sredstva za protivbaterijsku brobu kao i oklopnih vozila, tvrdi Medvedev.

Svi ti investicioni projekti su i dalje aktuelni i trebalo bi da budu ispunjeni u planiranom roku, navodi Medvedev i predlaže kolegama iz Ministarstva industrije i trgovine da svakog meseca daju izveštaj o tome kako ide rad, koje su sledeće etape i rokovi za ispunjenje projekta.

Kurir.rs/RT

Bonus video:

05:52

MEDVEDEV PRETI ARMAGEDONOM: Blef il OZBILJNO upozorenje?! Stručnjaci: Nemačka bi da udari šamar Rusiji, a AMERIKA NEŠTO MNOGO GORE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track