SLONOVI POKUŠALI DA SPASU ZAGLAVLJENOG NOSOROGA OD LAVOVA: Neverovatna scena zabeležena na safariju NISU HTELI DA ODUSTANU (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

solidarnost

SLONOVI POKUŠALI DA SPASU ZAGLAVLJENOG NOSOROGA OD LAVOVA: Neverovatna scena zabeležena na safariju NISU HTELI DA ODUSTANU (VIDEO)

Planeta -

Кrdo slonova pokušalo je da spasi nosoroga koji je upao u rupu od čopora gladnih lavova!

Jedna turistkinja zabeležila je tokom safarija momenat kad je crni nosorog ušao u rupu napunjenu vodom u nacionalnom parku Etoša u Namibiji da se rashladi. Rupa je međutim bila prilično duboka i sa gustim blatom na dnu tako da je nosorog odjednom postao laka meta za lavove.

Кrdo slonova videlo je šta se dešava i odmah reagovalo. Naterali su lavove na povlačenje dok je jedan slon očajnički pokušavao da izvuče nosoroga iz vodene rupe. To je trajalo satima i nažalost došlo je do tačke u kojoj slon jednostavno više nije mogao ništa da učini.

Nije trebalo dugo da se lavovi vrate u akciju. Кrdo slonova je još nekoliko puta oteralo čopor predatora, ali su brzo shvatili da za nosoroga ipak nema nade i otišli.

Lavovi su se vratili i na kraju uspeli da prevrnu nosoroga na leđa što je dovelo do utapanja.

Jedini slon na Filipinima, podsetimo, nedavno je uginuo u 43. godini u zoološkom vrtu u Manili. Ženka azijskog slona Mali, koju su mnogi nazivali najtužnijim slonom na svetu, živela je sama u zoološkom vrtu decenijama pre smrti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track