ŠTA SE DESILO NA NEBU IZNAD JAPANA? Nepoznata pojava PROLETELA munjevitom brzinom, hitno se oglasili NAUČNICI (VIDEO)
Foto: Foto: Printscreen X

ŠTA SE DESILO NA NEBU IZNAD JAPANA? Nepoznata pojava PROLETELA munjevitom brzinom, hitno se oglasili NAUČNICI (VIDEO)

Planeta -

Misteriozna "vaterna kugla" proletela je nebom iznad Japana, a stanovnici su čuli snažnu eksploziju nakon njenog prolaska, prenose mediji.

"Vatrena kugla" koja je proletela nebom u ponedeljak ujutru mogla bi da bude meteorit, a prema izveštajima i komentarima stručnjaka, nebeski spektakl primećen je na istočnim I severoistočnim područjima.

Daiči Fuji, kustos lokalnog istorijskig muzeja u Hiratsuki bio je među prvima koji su pružili izveštaj o događaju. On je objavio snimak ove brze pojave na nebu na društvenim mrežama. Fuji je napomenuo da je snimak napravljen iz njegove kuće u Hiratsuki i još jedan u susednoj prefekturi Shizuoka.

Prema njegovoj analizi, "vatrena kugla" se kretala brzinom od 42,4 kilometra u sekundi, spuštajući se iz zaliva Sagami do prefekture Nagano. Nešto kasnije, izveštaji su se pojavili iz različitih područja, s tvrdnjama stanovnika da su čuli zvuk sličan eksploziji, što možda sugeriše na udar meteorita, kako je naveo kustos muzeja.

Ovaj fenomen, poznat kao zvučni bum, ukazuje na udarni talas vatrene lopte. Kako meteor prodire u Zemljinu atmosferu, on se zagreva i isparava usled trenja sa vazduhom. Ova interakcija rezultira sjajem i često zvučnim bumom i doprinoseći ukupnom izgledu “vatrene lopte”.

(Kurir.rs/B92/Preneo: A.N.)

Bonus video:

05:31

NLO SE POMINJU KROZ ČITAVU ISTORIJU, IMA IH NA SUMERSKIM PLOČICAMA! Vujičić: Dejvid Gruš govori o onome što očigledno postoji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track