MASK OTKRIO KOGA BI VOLEO DA VIDI U BELOJ KUĆI: Milijarder podržao mladog biznismena koji se zalaže za povlačenje SAD iz NATO
Foto: EPA Ludovic Marin Pool

neočekivan potez

MASK OTKRIO KOGA BI VOLEO DA VIDI U BELOJ KUĆI: Milijarder podržao mladog biznismena koji se zalaže za povlačenje SAD iz NATO

Planeta -

Američki milijarder Ilon Mask javno je rekao da veruje Viveku Ramasvamiju (39) iz Republikanske partije koji pretenduje na mesto predsednika SAD.

- Da li verujete Viveku Ramasvamiju - postavio je pitanje jedan korisnik na društvenoj mreži X.

- Da - odgovorio je Mask.

Ramasvami, čiji roditelji su imigranti iz Indije, zauzvrat je na svojoj stranici podelio komentar vlasnika Tesle.

Mladi biznismen ranije je rekao da namerava da povuče SAD iz NATO ako pobedi na predsedničkim izborima 2024. godine. Takođe je rekao da je Vašington pogrešio što je digao u vazduh Severni tok i da bi se dogovorio sa Moskovom o miru u Ukrajini.

Elon Mask
foto: Printscreen/Twitter

Politiko je primetio da su dani paktu odbrojani ako Ramasvami ili drugi političar koji deli njegove stavove o NATO pobedi.

Vivek Ramasvami
foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Skoro polovina glasača na unutrašnjim republikanskim predizborima, prema istraživanju Rojtersa i međunarodne istraživačke kompanije Ipsos, namerava da glasa za bivšeg američkog lidera Donalda Trampa. Bivši predsednik je preferirani kandidat za 49 odsto ispitanika koji su se izjasnili kao pristalice republikanaca. Preduzetnik Vivek Ramasvami dobio je podršku četiri odsto anketiranih dok nijedan drugi kandidat nije dobio više od dva odsto.

Predsednički izbori u SAD zakazani su za 5. novembar 2024. godine.

Tramp, ako bude nominovan iz Republikanske partije, izlazi na crtu aktuelnom šefu države Džou Bajdenu, a istraživanja pokazuju da bi u tu trku ušao kao blagi favorit.

(Kurir.rs/RIA/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

01:04

Ilon Mask nakratko nije bio najbogatiji na svetu! STRUČNJAK ŠOKIRAO TVRDNJAMA: Oni nemaju moral, TI LJUDI SVE MERE NOVCEM!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track