PRONAŠAO BEBU DOK JE ŠETAO PSA: Tek rođena devojčica ostavljena u torbi na -4 stepena, policija traga za majkom
Foto: Shutterstock

užas u londonu

PRONAŠAO BEBU DOK JE ŠETAO PSA: Tek rođena devojčica ostavljena u torbi na -4 stepena, policija traga za majkom

Planeta -

Novorođenu devojčicu staru samo par sati pronašao je slučajni prolaznik dok je šetao psa. Naime, ona je je bila umotana u ćebad u jednoj torbi za kupovinu u istočnom delu Londona, saopštila je policija.

Beba je pronađena umotana u ćebad u Njuhamu, a policija je saopštila da je ona sada dobro i da je bezbedna, preneo je Gardijan. Bolničko osoblje dalo je devojčici privremeno ime Elza. Elzu je spasila osoba koja je šetala psa na temperaturama ispod nule, nakon što je čula plač iz torbe. Policija još ne zna koliko je dugo Elza bila u torbi pre nego što je otkrivena, ali veruje da je pronađena "razumno brzo".

Temperature su u četvrtak uveče u Londonu pale na -4 stepena Celzijusa, saopštio je Met Ofis. Policajci i dalje pokušavaju da uđu u trag devojčicinoj majci, za koju kažu da će joj biti potrebna hitna medicinska pomoć. Policiju je pozvao jedan građanin koji je šetao svog psa u četvrtak uveče oko 21.13 sati.

bebe, beba
foto: Shuttrestock

Glavni upravnik Metropoliten policije Sajmon Krik, govoreći na konferenciji za novinare u blizini mesta gde je beba pronađena, rekao je:

"Drago mi je što mogu da izvestim da je bezbedna i dobro je pod brigom bolničkog osoblja."

- Zahvalan sam građanima koji su ostali na licu mesta da razgovaraju sa policajcima i lekarima – svojim postupcima doprineli ste spasavanju života bebe - rekao je policajac.

Kako je dalje objasnio, sada je bitno pronaći majku deteta.

- Naše misli se sada okreću bebinoj majci. Izuzetno smo zabrinuti za njeno dobro jer će proći kroz traumatično iskušenje i biće joj potrebna hitna medicinska pomoć nakon porođaja - zaključio je Krik.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

01:44

ŠETAO SAM NA PALUBI I UGLEDAO TELO U VODI! Oglasio se kapetan koji je pronašao telo za koje se sumnja da je Periševo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track