ŽESTOKE BORBE ŠIROM POJASA GAZE: Avioni bacaju letke sa pozivom Palestincima da pomognu u lociranju talaca koje drži Hamas
Foto: Printscreen/X

ŽESTOKE BORBE ŠIROM POJASA GAZE: Avioni bacaju letke sa pozivom Palestincima da pomognu u lociranju talaca koje drži Hamas

Planeta -

Izrael je gađao mete širom Pojasa Gaze, a njegovi avioni su bacali letke iznad južne oblasti Rafe sa pozivom Palestincima da pomognu u lociranju talaca koje drži Hamas, rekli su stanovnici.

Izraelska vojska je saopštila da je avion gađao odrede militanata koji su pokušali da postave eksploziv u blizini trupa i ispalili rakete na tenkove na severu Gaze, te da je avijacija gađala ciljeve širom enklave.

U južnoj oblasti Kan Junis, gde je Izrael proširio svoje operacije protiv Hamasa, svedoci su rekli da su tenkovi gađali područja oko bolnice "Naser" tokom noći, opisujući bombardovanje kao najintenzivnije u poslednjih nekoliko dana.

"Naser" je sada najveća funkcionalna bolnica u Gazi.

Izrael tvrdi da borci Hamasa deluju iz bolnica i njihove okoline, uključujući "Naser", što Hamas i medicinsko osoblje negiraju.

Izrael je objavio snimke i fotografije koji podržavaju njegove tvrdnje.

Izraelska vojska je saopštila da je u Kan Junisu izvršila raciju u vojnom kompleksu, neutralisala raketne bacače spremne za upotrebu i pronašla eksploziv skriven pod zemljom.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

02:50

SAVETNIK ZA DIPLOMATIJU SAD-a EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV UOČI IZBORA: Ako Tramp pobedi, ohrabrivaće Izrael da potpuno ELIMINIŠE HAMAS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track