PRVI SNIMCI RUSKOG RAKETIRANJA UKRAJINSKIH GRADOVA: Pogođene stambene zgrade, buknuo požar na gasovodu kod Harkova (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

IMA UBIJENIH I RANJENIH

PRVI SNIMCI RUSKOG RAKETIRANJA UKRAJINSKIH GRADOVA: Pogođene stambene zgrade, buknuo požar na gasovodu kod Harkova (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci jutrošnjih ruskih raketnih napada na ukrajinsku prestonicu Kijev, kao drugi najveći grad Harkov i Pavlohrad.

Ukrajinski mediji su preneli navode zvaničnika da su oštećene stambene zgrade, a stradalo je najmanje troje ljudi, uz 20 ranjenih.

Na snimcima se vidi kako stambene zgrade, kao i veliki požar na gasovodu kod Harkova.

1 / 9 Foto: Printscreen/Twitter

Poljska je podigla borbene avione, kao i jednu letelicu NATO saveznika, zbog "pojačane aktivnosti" ruskih vazduhoplovnih snaga protiv Ukrajine.

Sajt polskieradio24.pl je preneo da je to jutros objavila poljska vojska.

Operativna komanda u Varšavi je saopštila da je primetila "intenzivnu aktivnost letelice dugog dometa Ruske Federacije" koja je povezana sa "namerom izvođenja udara na teritoriji Ukrajine".

U saopštenju je navedeno i da je poljska vojska "aktivirala neophodne provedure osmišljene sa ciljem obezbeđivanja vazdušnog prostora Poljske", uključujući "aktiviranje poljske i savezničke letelice".

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:38

UKRAJINA JE RAZBIJENA! General: Da imaju samo 10 odsto od svojih sadašnjih gubitaka BILO BI STRAVIČNO! Prognozirao kraj rata!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track