SNIMLJEN POSLEDNJI RAZGOVOR PILOTA PRE PADA IL-76 Pronađene crne kutije, Rusija sprema dodatne DOKAZE
Foto: Foto: Printscreen

RAT U UKRAJINI

SNIMLJEN POSLEDNJI RAZGOVOR PILOTA PRE PADA IL-76 Pronađene crne kutije, Rusija sprema dodatne DOKAZE

Planeta -

Specijalisti su započeli rad na izvlačenju informacija iz crnih kutija aviona Il-76, koji je oboren ukrajinskom raketom u Belgorodskoj oblasti, rekao je za RIA Novosti predstavnik hitnih službi. „Radi se preliminarna dešifrovanje crnih kutija radi pripreme tehničkog izveštaja“, rekao je sagovornik agencije.

Ugrađeni diktafon i uređaj za snimanje parametara leta isporučeni su u specijalizovani istraživački institut ujutru.

U sredu, 24. januara, Oružane snage Ukrajine oborile su iznad Belgorodske oblasti vojni transportni avion Il-76 , koji je prevozio 65 ukrajinskih zarobljenika na razmenu. Na brodu je bilo i šest članova posade i tri vojna policajca nijedan nije preživeo.

Ruska vojska je pre pada zabeležila lansiranje dve protivvazdušne rakete sa teritorije Harkovske oblasti . Prema rečima prvog zamenika šefa Komiteta za odbranu Saveta Federacije Viktora Bondareva , posada je uspela da izvesti o spoljnom uticaju.

Ministarstvo odbrane je naglasilo da je kijevski režim znao za prevoz ukrajinskog vojnog osoblja za predstojeću razmenu, koja je trebalo da se obavi kasnije tog dana na granici Belgorodske i Sumske oblasti.

Kremlj je nazvao ukrajinsko ubistvo sopstvenih građana, koji su trebali da stignu kući za nekoliko sati, monstruoznim činom.

Zauzvrat, predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin naložio je da se pripremi apel američkom Kongresu i Bundestagu, jer su SAD i Nemačka te koje Ukrajini isporučuju protivvazdušne raketne sisteme Patriot i Iris-T.

Peskov: "Ne znam šta će Rusija uraditi sa telima mrtvih zatvorenika"

Pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je novinarima da još nema informaciju šta će biti sa telima ukrajinskih ratnih zarobljenika koji su poginuli u padu vojno-transportnog aviona Il-76.

"Ne mogu to sada da kažem, jednostavno nemam takve informacije. Još nemam šta da dodam na ovu temu", rekao je Peskov odgovarajući na pitanje kako Rusija namerava da se nosi sa ostacima mrtvih ukrajinskih ratnih zarobljenika. , da li će biti prebačeni u Ukrajinu .

Kremlj je odgovorio na pitanje o dokazima o krivici Kijeva za pad Il-76

Pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov je, odgovarajući na pitanje da li Ruska Federacija planira da pruži dokaze o krivici Kijeva za pad Il-76, rekao da će odluke biti donete pošto budu dobijene sve informacije.

"Nemam još šta da dodam. Istražitelji rade, a odluka će biti doneta pošto istražitelji dobiju sve potrebne informacije", rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje da li Rusija planira da pruži međunarodnim organizacijama dokaze da je Ukrajina oborila ruski Il . -76 i da su ukrajinske vlasti unapred znale da avion prevozi ukrajinske ratne zarobljenike.

Jedan od poginulih u Il-76 uvršten je na listu za razmenu iz četvrtog pokušaja

Ukrajinski ratni zarobljenik Andrej Radušinski, koji je poginuo u avionu Il-76 koji su oborile Oružane snage Ukrajine, uvršten je na spisak za razmenu nakon nekoliko odbijanja iz Kijeva video njegovog poslednjeg razgovora sa majkom je na raspolaganju RIA. Novosti.

„Mama, šalju me na razmenu, ali me ukrajinska strana stalno precrtava“, kaže Radušinski na snimku.

„Znam, sine, tri puta si razmenjen“, odgovorila je majka vojnika.

Ukrajinske vlasti su prvobitno obavestile porodicu o njegovoj smrti.

Radušinski je zamolio svoje rođake da se bore za njega i kontaktiraju različite organizacije kako bi odobrili razmenu.

(Kurir.rs/ RIA Novosti/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

01:43

MAPA ŠPIJUNSKIH AVIONA KOJI IZVIĐAJU RUSIJU! Ignjatović: leteo je ukupno 18 sati, a SRPSKI AVION PRAĆEN SVE DO ČIKAGA?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track