PUTIN: Ruskoj vojsci do Soledara ostalo još 800 metara
Foto: AP Mikhail Metzel

PUTIN: Ruskoj vojsci do Soledara ostalo još 800 metara

Planeta -

Situacija je u Soledaru veoma složena, protivnik pokušava da izvede kontranapad ali mu ništa ne polazi za rukom, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin u Sankt Peterburgu tokom susreta sa studentima učesnicima SVO i dodao da je ruska vojska napreduje.

„U Soledaru je situacija bila veoma teška, i sada je teška, protivnik pokušava da izvrši kontranapad sa svih strana, ali ništa mu ne uspeva.

Naprotiv, naše jedinice se kreću napred u različitim pravcima i postepeno izlaze na kanal. U svakom slučaju, u tom pravcu do kanala je ostalo oko 800 metara“, rekao je on.

Putin je rekao da se u zoni specijalne vojne operacije, koja se proteže skoro 2.000 kilometara, nalazi više od 600.000 ruskih vojnika.

Kako je rekao, Rusija je trpeljivo, mirnim putem gradila odnose sa Ukrajinom do 2014. Godine, ali onda su to sprečili protivnici Rusije.

„Naš geopolitički protivnik je izvršio državni prevrat (u Ukrajini) i počeo i fizički da istrebljuje one koji su bili spremni da grade normalne odnose sa Rusijom“, rekao je ruski lider.

Prema njegovim rečima, specijalna operacija je pokušaj da se prekine rat. On je izrazio uverenje da će Rusija ostvariti sve postavljene ciljeve u operaciji.

Specijalna operacija je bila pokrenuta kako bi se zaštitili interesi Rusije, nikakvih drugih motiva nije bilo, naglasio je predsednik Rusije.

Putin je napomenuo i da su nacionalisti posle raspada SSSR bili "stvarni gospodari Ukrajine".

Kurir.rs/Sputnjik

Bonus video:

01:41

PUTIN JE DEKICA ČIJA NAS SMRT NE BI IZNENADILA Analitičar predviđa kako bi ovo uticalo na tok RATA U UKRAJINI i sudbinu Rusije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track