SKUPA GREŠKA AMERIKANACA: Isplivali detalji krvavog napada na vojnu bazu u Jordanu ODBRANA NIJE NI PRIMETILA DA SE PRIBLIŽAVA DRON
Foto: EPA/ALI HAIDER

šok

SKUPA GREŠKA AMERIKANACA: Isplivali detalji krvavog napada na vojnu bazu u Jordanu ODBRANA NIJE NI PRIMETILA DA SE PRIBLIŽAVA DRON

Planeta -

Tri američka vojnika poginula su u napadu dronom u Jordanu nakon što ga je protivvazdušna odbrana pomešala sa prijateljskom letelicom.

Napad na bazu u severoistočnom delu zemlje, koja je poznata kao Toranj 22, dogodio se u subotu kasno uveče, a za posledicu je imao i najmanje 34 teško povređena vojnika od kojih se osam nalazi u kritičnom stanju.

Američki zvaničnici su za napad osumnjičili militantne grupe koje podržava Iran.

Vol strit džurnal navodi da SAD nisu uspele da zaustave napad jer se neprijateljski dron približio bazi u isto vreme kada se američka bespilotna letelica vraćala u bazu. List je razgovarao sa američkim zvaničnicima koji su otkrili detalje napada pod uslovom da ostanu anonimni.

Dron je prema američkim zvaničnicima na američku bazu iz pravca Iraka lansirala milicija koju podržava Teheran.

Imena ubijenih nisu saopštena. Nastradali vojnici su inače prvi pripadnici američkih snaga koji su ubijeni na Bliskom istoku od 7. oktobra kad je Hamas pokrenuo napad na Izrael.

(Kurir.rs/Dejli mejl/Preneo Z.Ko/Foto:Ilustracija)

Bonus video:

01:54

MORAMO DA IZVŠRIMO KONTRA NAPAD!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track