ORKE NAPALE SIVOG KITA: Neverovatna scena, nanele mu jezive povrede, neravnopravna borba trajala SAT VREMENA (FOTO/VIDEO)
Foto: Printscreen/Facebook, Shutterstock

drama

ORKE NAPALE SIVOG KITA: Neverovatna scena, nanele mu jezive povrede, neravnopravna borba trajala SAT VREMENA (FOTO/VIDEO)

Planeta -

Grupa orki nasrnula je na odraslog sivog kita u blizini San Dijega u retko viđenom pokušaju napada koji je trajao skoro sat vremena.

Neverovatnu scenu zabeležio je kapetan Rajan Loler iz organizacije Pacifik ofšor ekspedišn koja vodi turiste da posmatraju kitove. Sivi kit se međutim pokazao prevelikim zalogajem za orke i na kraju je nastavio svoj put prema mestima za parenje u Donjoj Кaliforniji.

Dilejni Troubridž iz Pacifik ofšor ekspedišna objavila je fotografiju repa sivog kita sa svežim ranama od ugriza orki.

- Tokom poslednjih nekoliko nedelja gledali smo kitove ubice iz istočnog tropskog Pacifika kako napadaju jata delfina, ali danas su im oči bile uprte u masivnog odraslog sivog kita. Napad je trajao oko sat vremena nakon čega su nastavile dalje - napisala je Troubridž na Instagramu.

Кitovi ubice retko zalaze u vode južne Кalifornije.

Prisutvo orki je uzbudljivo za entuzijaste, međutim, nije svima drago što ih vide.

- Bog blagoslovio ovog kita i sve druge koje muče orke - navodi jedan korisnik na društvenim mrežama.

Orke često napadaju mladunčad sivih kitova koja sa svojim majkama prolaze kroz zaliv Monterej tokom migracije na sever na Aljasku.

Čuvari kitova u kalifornijskom zalivu Monterej, podsetimo, nedavno su zabeležili trenutak kad odrasle orke uče mladog člana jata kako da lovi morske lavove.

(Kurir.rs/US Today/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track