PREOKRET U FRANCUSKOJ: Sindikate traže obustavu blokada farmera, predlažu se NOVE MERE
Foto: AP Sylvie Corbet

PREOKRET U FRANCUSKOJ: Sindikate traže obustavu blokada farmera, predlažu se NOVE MERE

Planeta -

Većinski sindikati FNSEA i Mladi poljoprivrednici pozvali su na obustavu blokada farmera u Francuskoj zbog najava mera premijera Gabrijela Atala.

"Odlučili smo da u ovom trenutku, s obzirom na sve što je najavljeno, moramo da promenimo naše načine delovanja i zato pozivamo naše ljude da obustave blokade i uđu u novi oblik mobilizacije", ukazao je Arno Gajo, pored šefa FNSEA Arnoa Rusoa.

Francuski premijer je, kao odgovor na krizu farmera, najavio da želi da zakonski zapiše cilj suvereniteta u pogledu hrane, dajući nove najave tokom konferencije za novinare u Matignjonu nakon desetodnevnih protesta.

Atal se obratio poljoprivrednicima

Podsetimo, premijer Gabrijel Atal izložio je vladine planove za poljoprivrednu politiku pred parlamentom dok su francuski farmeri u utorak blokirali ključne puteve oko Pariza.

Francuski premijer obratio se javnosti i tom prilikom je izneo svoje stavove povodom zahteva farmera.

Francuska je samohrana majka koje ne odustaje i farmeri se bore da hrane narod

"Francuska je nacija inovacija koja doprinosi svetu sutrašnjice" ocenio je Atal u utorak.

On je tada rekao da odbija da identitet Francuske može biti razvodnjen ili rastvoren. Za njega, Francuska nikada neće biti zemlja koja pati.

(Kurir.rs/RTL info/Preneo: A.N.)

Bonus video:

01:34

OTKRIVENO KOLIKI NOVAC BI UŠTEDELI POLJOPRIVREDNICI UKOLIKO ZADRŽE SVOJE PRAVO! Stručnjaci bez dileme: Nemačka je ponižena država

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja