POČELA OSVETA AMERIKE: Pokrenuti vazdušni udari na Siriju! Odgovor na ubistvo tri vojnika SAD
Foto: Printscreen/Twitter

POČELA OSVETA AMERIKE: Pokrenuti vazdušni udari na Siriju! Odgovor na ubistvo tri vojnika SAD

Planeta -

Američka vojska pokrenula je danas vazdušne napade na položaje proiranskih grupa u Iraku i Siriji, što predstavlja uvod u odmazdu za ubistvo tri američka vojnika u Jordanu.

Za sada je prema tvrdnjama zvaničnika pogođeno "desetine položaja" u dve arapske zemlje.

Kako se navodi, udari su odgovor na napad dronom u kojem su ubijena tri američka vojnika u bazi u Jordanu.

Za sada nema informacija o meti prijavljenih udara. SAD su za napad dronom okrivile milicije u Iraku koje podržava Iran.

Povređene najmanje 34 osobe

Podsetimo, američka vlada je imenovala tri vojnika koji su ubijeni u napadu dronom u Jordanu — narednik Vilijam Džerom Rivers (46), specijalista Kenedi Lejdon Sanders (24), i specijalista Breona Aleksondrija Mofet (23).

- Ne tražimo rat, ali ćemo preduzeti akciju i odgovoriti na napade na naše snage - rekla je portparolka Pentagona Sabrina Sing, a preneo je "Bi-Bi-Si".

Povređeno je i najmanje 34 američka vojnika, a nepoznat broj njih identifikovan je kao pripadnici Nacionalne garde Arizone, koji su raspoređeni u Jordanu od septembra, navodi "Foks 10".

- Utvrđeno je da su pripadnici Nacionalne garde Arizone bili u toj oblasti tokom napada bespilotnih letelica 27. januara na severoistoku Jordana, blizu granice sa Sirijom - navodi se u saopštenju Nacionalne garde Arizone.

Kurir.rs/Tajms of Izrael/ABC njuz/AP

Bonus video:

09:28

AMERIKA U VELIKOM PROBLEMU?! Petronijević: Ukoliko se u Hagu dokaže da je IZRAEL IZVRŠIO GENOCID, pokrenuće se i ODGOVORNOST SAD-a

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track