AMERIČKA BAZA POGOĐENA RAKETAMA: Nova drama na Bliskom istoku, militanti žestoko odgovorili, gori zemlja na istoku Sirije (VIDEO)
Foto: screenshot telegram

osveta za napad

AMERIČKA BAZA POGOĐENA RAKETAMA: Nova drama na Bliskom istoku, militanti žestoko odgovorili, gori zemlja na istoku Sirije (VIDEO)

Planeta -

Vojna baza SAD na gasnom polju Кoniko u provinciji Deir ez-Zor u istočnoj Siriji našla se pod raketnom vatrom.

Lokalni izvor rekao je za RIA Novosti da je nakon raketnog napada izbio požar. Prethodno je TV kanal Al Majdan izvestio da se američka baza na gasnom polju Кoniko u provinciji Deir ez-Zor u istočnoj Siriji našla pod raketnom vatrom.

- Američka baza na gasnom polju Кoniko na istoku Deir ez Zora našla se pod raketnom vatrom - navodi TV kanal Al Majdan.

Ranije je izvor za RIA Novosti rekao da su bespilotne letelice napale položaje savezničkih snaga sirijske vojske u provinciji Deir ez-Zor u istočnoj Siriji. Sirijski državni TV kanal Al Akbar javio je da je nekoliko ljudi ubijeno u američkim napadima na položaje u sirijskoj pustinji i na granici Sirije i Iraka.

Centralna komanda SAD saopštila je da su SAD u petak pogodile više od 85 ciljeva koji pripadaju Кorpusu garde islamske revolucionarne revolucije (IRGC) i njegovim filijalama u Iraku i Siriji u okviru osvetničkih udara na njihovu vojnu bazu u Jordanu.

(Kurir.rs/RIA/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

09:28

AMERIKA U VELIKOM PROBLEMU?! Petronijević: Ukoliko se u Hagu dokaže da je IZRAEL IZVRŠIO GENOCID, pokrenuće se i ODGOVORNOST SAD-a

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track