DRAMA NA KRAJU EMISIJE! Ukrajinski voditelj se oprostio od gledalaca: Upravo sam mobilisan i idem da uzmem ORUŽJE U RUKE (VIDEO)
Foto: Printskrin / You Tube

šok scena

DRAMA NA KRAJU EMISIJE! Ukrajinski voditelj se oprostio od gledalaca: Upravo sam mobilisan i idem da uzmem ORUŽJE U RUKE (VIDEO)

Planeta -

Popularni ukrajinski TV voditelj šokirao je gledaoce kad je na kraju emisije rekao da je mobilisan i da se pridružuje Oružanim snagama Ukrajine!

- Vreme je da promenim svoje uobičajeno radno mesto i udoban studio koji volim za vojnu uniformu - rekao je Orest Drimalovski.

Odluka da se odazove pozivu za mobilizaciju i zameni mikrofon za mitraljez dolazi u trenutku kad Ukrajina očajnički traži vojnike da popuni svoju liniju fronta i vrati ljude koji su otišli ​​u inostranstvo na početku rata.

Drimalovski, koji ima 29 godina, oprostio se od gledalaca na kraju emisije.

- Ovo je bilo moje poslednje emitovanje pre nego što budem mobilisan u Oružane snage Ukrajine. Sledeće nedelje će uzeti oružje u ruke. Molim vas da verujete u vojsku i da joj pomognete. Ne postoji drugi put do pobede - rekao je voditelj.

Drimalovski je kasnije rekao da je dužnost svih vojno sposobnih ukrajinskih muškaraca da se pridruže i bore protiv invazije. Naglasio je da nije razmišljao o bekstvu u inostranstvo kao što su to učinile stotine hiljada.

- Želim da radim u Ukrajini! Želim da ovde stvorim porodicu i izgradim sopstveni biznis! Želim da moja buduća deca žive ovde. Da bi se sve to desilo država mora biti sačuvana. Da biste sačuvali državu morate u vojsku kada je to državi potrebno. Logika je što je moguće jednostavnija - rekao je Drimalovski.

Voditelj je priznao da je bio uplašen i rekao da se pripremio za poziv tako što je prošao kurs prve pomoći i vatrogasnu obuku.

- Jel to dovoljno? Naravno da ne. Želim da mobilizaciju doživljavam kao izazov. Trudiću se da stalno unapređujem svoje veštine kako bih bio što efikasniji tamo gde budem - rekao je Drimalovski.

Voditelj ukrajinskog kanala 24 Aleksej Pečij, podsetimo, nije se vratio u Ukrajinu nakon samita Evropskog saveta u Briselu. Novinar, koji je poznat po političkim analizama, poručio je na društvenim mrežama da je njegova "teška odluka" posledica činjenice da se stav Zapada prema Ukrajini menja.

(Kurir.rs/Dejli mejl/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track