"MOŽEMO DA UNIŠTIMO BERLIN..." Jezivo upozorenje Putinovog "trbuhozborca" - Najavljuje NAPAD NA NEMAČKU! Ovde će SVE DA POČNE
Foto: Shutterstock, EPA Gavriil Grigorovsputnikkremlin

"MOŽEMO DA UNIŠTIMO BERLIN..." Jezivo upozorenje Putinovog "trbuhozborca" - Najavljuje NAPAD NA NEMAČKU! Ovde će SVE DA POČNE

Planeta -

Ruski politički analitičari na državnoj televiziji ponovo su raspravljali o izgledima da Moskva izvrši napad na nemačku prestonicu Berlin.

Poznati prokremaljski voditelj Vladimir Solovjov, kao i obično, imao je novi predlog.

- Možemo da uništimo Berlin iz Kalinjingrada - rekao je on u programu, misleći na to kako je zapadna eksklava Kalinjingrad najbliža teritorija Rusije Nemačkoj.

Solovjov, sledbenik ruskog predsednika Vladimira Putina, poznat je po ovakvim i sličnim komentarima.

Prošle godine je, između ostalog, izjavio da je na pomolu novi svetski rat u kome će se Zapad sukobiti sa muslimanima širom sveta.

On je takođe rekao da Moskva treba da pokrene nuklearni napad na svaku zemlju koja pokuša da uhapsi Putina zbog naloga za hapšenje koji je Međunarodni krivični sud izdao u martu zbog optužbi za ratne zločine, i više puta je pozvao Kremlj da upotrebi svoje nuklearno oružje protiv zemalja koje podržavaju Ukrajinu.

Anton Geraščenko, savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, u petak je podelio snimak diskusije o uništavanju Berlina iz Solovljeve emisije na X, nekadašnjem Tviteru.

Taj snimak počinje Andrejem Sidorovim, dekanom studija svetske politike na Moskovskom državnom univerzitetu i čestim gostom emisije Solovjova, koji govori o hipotetičkom sukobu između Rusije i NATO-a.

- Po mom mišljenju, od prvog udara NATO je uvek govorio da će udariti na Kalinjingrad, odmah ćemo imati situaciju da moramo da upotrebimo rakete - rekao je Sidorov, prema Geraščenkovom prevodu. "I koristimo rakete protiv glavnog neprijatelja".

- A ko je sada glavni neprijatelj - upitao je Solovjov pre nego što je izjavio da bi Rusija mogla da napadne Berlin iz Kalinjingrada.

- Naš glavni neprijatelj je, kao što znate, preko okeana - odgovorio je Sidorov, očigledno misleći na Sjedinjene Države.

- U Berlinu se više nema šta raditi - nastavio je Solovjov. "'Zadovoljan sam ruševinama Rajhstaga'. To će biti moje gledište".

Nemačka je jedan od glavnih saveznika Ukrajine u ratu protiv Rusije, a nedavni komentar Solovjova u etru nije prvi put da je svoj gnev usmerio na Nemačku.

U oktobru, tokom emitovanja svoje emisije, nagovestio je da će Nemačka jednog dana biti "pod ruskom zastavom".

Solovjov se takođe u novembru obrušio na nemačku ministarku spoljnih poslova Analenu Berbok, nakon što je najavila da njena zemlja ne samo da će nastaviti da pruža pomoć Ukrajini tokom zime, već i da Berlin planira da "masovno proširi" podršku svom savezniku u narednoj godini.

Nakon što je Berbokovu nazvao "budalom", Solovjov ju je "počastio" novom uvredom, nazvavši je "nemačkim idiotom" i izjavljujući da će "Berlin goreti i nad Rajhstagom će biti Zastava pobede.

(Kurir.rs/Jutarnji list/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

03:08

RUSIJA JE JEDINI ZAŠTITNIK EVROPSKIH VREDNOSTI!! Dimitrijević: Finska shvata da je ulazak u NATO greška, Putin dobija izbore!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track