LETELI I HORNETI I TOMAHAVCI: Američka i britanska vojska izvele više od 30 vazdušnih udara na 13 lokacija širom Jemena, meta HUTI
Foto: Shutterstock

NEKOLIKO ZEMALJA IM POMAGALO

LETELI I HORNETI I TOMAHAVCI: Američka i britanska vojska izvele više od 30 vazdušnih udara na 13 lokacija širom Jemena, meta HUTI

Planeta -

SAD i Velika Britanija izveli su vazdušne udare na više od 30 meta povezanih sa Hutima na 13 lokacija širom Jemena.

CNN prenosi navode zvaničnika da su napadi izvršeni iz vazduha i po površinskih platformi, uključujući i upotrebu borbenih aviona F/A-18 Hornet.

U sinoćnjem zajedničkom američko-britanskom saopštenju je navedeno da je pomoć u ovim vazdušnim napadima pružilo nekoliko zemalja.

- Udari su konkretno ciljali mete povezane sa Hutima i to duboko zakopana skladišta oružja, raketne sisteme i lansere, sisteme protivvazdušne odbrane i radare - navedeno je u saopštenju koje su zajedno objavili SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Australija, Bahrein, Kanada, Danska, Holandija i Novi Zeland said.

Huti, Izrael, Palestina
foto: U.S. Navy / Zuma Press / Profimedia

Huti su objavili da su američki i britanski ratni avioni napali nekoliko pokrajina u Jemenu, uključujući i prestonicu Sanu.

Ratna Mornarica, Crveno More, Američka Mornarica, Huti
foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia, Aaron Lau/U.S. Navy / Zuma Press / Profimedia, EPA/Yahya Arhab

Neimenovani američki zvaničnik izjavio je za CNN da su dva broda razarača SAD u okviru vazdušnh napada ispalila rakete Tomahavk.

(Kurir.rs/CNN/Preveo i priredio: N. V.)

Bonus video:

09:28

AMERIKA U VELIKOM PROBLEMU?! Petronijević: Ukoliko se u Hagu dokaže da je IZRAEL IZVRŠIO GENOCID, pokrenuće se i ODGOVORNOST SAD-a

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track