SNIMCI UŽASA U ČILEU: VATRENA STIHIJA NOSI SVE PRED SOBOM, vatrogasci od petka NA NOGAMA gase požar! Najmanje 112 MRTVIH (VIDEO)
Foto: EPA/Ailen Diaz, Kurir televizija

KURIR TV

SNIMCI UŽASA U ČILEU: VATRENA STIHIJA NOSI SVE PRED SOBOM, vatrogasci od petka NA NOGAMA gase požar! Najmanje 112 MRTVIH (VIDEO)

Planeta -

Šumski požari zahvatili su Čile. Poginulo je najmanje 112 osoba, a strahuje se da će broj žrtava biti veći.

Vatrogasci od petka gase desetine požara, u kojima je izgorelo oko 43.000 hektara šuma, a skoro 6.000 kuća oštećeno ili uništeno.

00:45

SNIMCI UŽASA U ČILEU: VATRENA STIHIJA NOSI SVE PRED SOBOM, vatrogasci od petka NA NOGAMA gase požar! Najmanje 112 MRTVIH

Požar je zahvatio i popularno letovalište Vinja del Mar, gde je špic letnje sezone i gde su zabeležene izuzetno visoke temperature.

Ministarka unutrašnjih poslova Karolina Toha rekla je da se zemlja suočava sa najgorom katastrofom od zemljotresa 2010. godine u kojem je poginulo oko 500 ljudi.

Vlada je najviše zabrinuta što se neki od aktivnih požara razvijaju u neposrednoj blizini urbanih područja „sa veoma velikim potencijalom da ugroze ljude, kuće i objekte“.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:12

Požar u hidroelektrani Đerdap

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track