POLJACI SE SPREMAJU ZA RAT SA RUSIJOM? Posle serije upozorenja stiže do sada NAJOZBILJNIJE: "Nisam to TEK TAKO REKAO..."
Foto: Kremlin.ru/Mil.ru

POLJACI SE SPREMAJU ZA RAT SA RUSIJOM? Posle serije upozorenja stiže do sada NAJOZBILJNIJE: "Nisam to TEK TAKO REKAO..."

Planeta -

Sve više zemalja u Evropi upozorava na mogući rat sa Rusijom. Prvo su Švedska i Norveška pozvale građane da se pripreme za rat, a zatim je i nemački ministar odbrane Boris Pistorijus pričao o mogućem sukobu sa Moskvom "za pet do osam godina".

I u Danskoj ocenjuju da je vojni sukob Rusije i NATO vrlo verovatan, a sada su stigla uznemirujuća upozorenja i iz Poljske.

Poljski ministar odbrane i zamenik premijera Vladislav Kosinjak-Kamiš govoreći za dnevni list "Super ekspres", odgovorio je na pitanje da li misli da su vojni poraz Ukrajine i direktan napad Rusije na Poljsku mogući.

- Predviđam svaki scenario i ozbiljno shvatam najgori ishod. To je posao ministra odbrane u situaciji u kojoj se danas nalazimo.

On je izričito naglasio da ove reči "nije tek tako izgovorio", već ih je pažljivo razmotrio.

Kaže da je njegovo ministarstvo već započelo konkretne pripremne korake.

Pre svega biće proveravane "praznine" u arsenalu, i ističe da će ozbiljno biti shvaćene kako velike nabavke oružja, tako i lična oprema svakog vojnika.

Poljska će igrati veoma važnu ulogu u zajedničkoj odbrani Evropske unije, to zna i Evropska komisija, rekao je ministar.

(Kurir.rs/Bild/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

04:37

OVO SU TEŠKE REČI, A OČIGLEDNO JE DA PUTIN DRŽI DATU REČ Anlitičari o pretnji Nemačke da ŠALJE TRUPE: Poljska će SLEDITI PRIMER

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja