BLOKIRANI GLAVNI PUTEVI Poljoprivrednici u Španiji se pridružili protestima ŠIROM EVROPE (FOTO, VIDEO)
Foto: Lola Pineda / Zuma Press / Profimedia, Eusebio García del Castillo / ContactoPhoto / Profimedia, Ramón Comet / ContactoPhoto / Profimedia

sve ih je više

BLOKIRANI GLAVNI PUTEVI Poljoprivrednici u Španiji se pridružili protestima ŠIROM EVROPE (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Španski poljoprivrednici blokirali su danas glavne puteve širom te zemlje, kao i luku u Malagi.

Demonstranti zahtevaju poboljšanje uslova rada na selu, poštovanje zakona o lancu ishrane, bolje cene za svoje proizvode i smanjenja poreza na dizel, prenosi španski RTVE.

Grupa od oko 80 traktora krenula je iz grada Avila ka Madridu, sa namerom da blokiraju pijacu Merkamadrid, ali ih je policijski kordon zaustavio na kilometar od odredišta.

U Valjadolidu je jutros uhapšen poljoprivrednik zbog napada na policajca tokom blokade.

farmeri, Španija, protest
foto: Lola Pineda / Zuma Press / Profimedia

Blokiran je u oba smera i autoput A-4 koji povezuje Madrid sa Kordobom. Blokirane su i važne saobraćajnice u Đironi, Valensiji, Taragoni, Makedi, Sevilji.

Španski poljoprivrednici pridružili su se tako protestima širom Evrope, sa kojih farmeri traže više cene za svoje proizvode, kao i smanjenje uticaja birokratije.

Žale se da i su ekološke mere nametnute u EU, smanjile njihovu konkurentnost u odnosu na poljoprivrednike u Latinskoj Americi i evropskim zemljama koje nisu članice EU.

(Kurir.rs/ Beta)

Bonus video:

09:14

NEMAČKA SAMO POČETAK, CELOJ EVROPI PRETE PROTESTI TOKOM 2024. GODINE! Analitičari za Kurir: Jasne su posledice rata u Ukrajini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track