"SVI SU MRTVI ILI SPAVAJU, MOLIM VAS DOĐITE PO MENE" Potresni snimak šestogodišnje devojčice koja je nakon napada u Gazi IŠČEZLA
Foto: Printscreen/Twitter

jezivo

"SVI SU MRTVI ILI SPAVAJU, MOLIM VAS DOĐITE PO MENE" Potresni snimak šestogodišnje devojčice koja je nakon napada u Gazi IŠČEZLA

Planeta -

Majka šestogodišnje devojčice, koja je nestala nedelju dana nakon što je zarobljena ispod automobila na koji je izraelska vojska otvorila vatru u centralnoj Gazi, danima stoji ispred bolnice, nadajući se da će njena ćerka stići "u svakom trenutku", prenosi Bi-Bi-Si.

Veruje se da je devojčica Hind Radžab jedina preživela od sedam putnika koji su bili u automobilu u gradu Gaza, koji je bio deo konvoja na koji je otvorena vatra.

Međutim, njena sudbina je i dalje nepoznata, kao i sudbina dvojice službenika palestinskog Crvenog polumeseca koji su otišli ​​da spasu devojčicu, a sa kojima je izgubljen svaki kontakt.

"Molila nas je da dođemo po nju"

"Hind nas je stalno molila da dođemo po nju, da pošaljemo nekoga po nju. Rekla je da pada mrak", rekla je Rana al-Fakeh, radnik Crvenog polumeseca koji je poslednji bio u kontaktu sa Hindom.

Rana je i dalje veoma potresena tim događajem i rekla je da se njen tim za hitne slučajeve "osećao paralizovano".

"Rekla sam joj ako padne noć i još uvek ne možemo da pošaljemo ekipu, da pokuša da zatvori oči i da se pravi da se igramo žmurke. Da zatvori oči i počne da broji", rekla je ona i dodala da je čula pucnje u pozadini tokom poziva.

Iako je Crveni polumesec zaključio da je dovoljno bezbedno poslati hitnu pomoć četiri sata od početka poziva, ubrzo su izgubili kontakt sa njom i nisu imali kontakt sa spasiocima.

Prvi koji je razgovarao sa Crvenim polumesecom bio je Hindin 15-godišnji rođak Lajan Hamadeh, zarobljen u istom vozilu u blizini benzinske pumpe u gradu Gaza dok su se izraelski tenkovi i trupe približavali.

"Pucaju na nas"

„Pucaju na nas. Tenk je pored mene“, može se čuti kako Hamadeh govori na drugom audio snimku koji je objavio Crveni polumesec, praćen vriskom i zvukom pucnjave.

Hamadeh i još pet članova porodice ubijeni su u tom napadu, navodi Crveni polumesec.

Jedina preživela, Hinda, ostala je na vezi tri sata razgovarajući sa Ranom i psihologom, koji su pokušavali da je smire dok su se spremali da pošalju hitnu pomoć.

„Rekla je da su svi oko nje mrtvi ili zaspali, bila je izuzetno uplašena, molila me da ne presečem liniju“, kaže Rana potresena, ali je linija posle nekoliko sati nepovratno je izgubljena.

Majka devojčice danima čeka ispred bolnice u Gazi, nadajući se da će vozilo hitne pomoći dovesti njeno dete, ali svakim danom te nade su sve manje.

Izraelska vojska je saopštila da nije upoznata sa navedenim incidentom.

(Kurir.rs/ Index.hr/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

02:45

GAZA JE SADA OGROMNA DEČJA GROBNICA! Dugogodišnji dopisnici iz Nemačke i Turske za Kurir: Organizacije bezbednosti SU NEMOĆNE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track