UKRAJINCI IZVELI SPECIJALNU OPERACIJU "CITADELA": Munjevita noćna akcija na Crnom moru! Juriš na tvrđavu, pa SILOVITE EKSPLOZIJE
Foto: Youtube/ShanghaiEye魔都眼/ССО України / SOF UA

UKRAJINCI IZVELI SPECIJALNU OPERACIJU "CITADELA": Munjevita noćna akcija na Crnom moru! Juriš na tvrđavu, pa SILOVITE EKSPLOZIJE

Planeta -

Ukrajinski borci izveli su specijalnu operaciju "Citadela" u Crnom moru i digli u vazduh strateški važan ruski objekat.

To su saopštile Snage za specijalne operacije Oružanih snaga Ukrajine.

- Operatori 73. pomorskog centra za specijalne operacije izveli su veoma složenu i efikasnu operaciju u Crnom moru kod obale privremeno okupiranog Krima, delujući munjevitom brzinom u zoni potencijalnog uništenja - navodi se u saopštenju.

Specijalci su na čamcima doplovili do naftne platforme, na kojoj su Rusi, prema tvrdnjama Ukrajinaca, postavili opremu za poboljšanje rada bespilotnih letelica Mohadžer-6 i radar.

Ukrajinci tvrde da su ovim radarom Rusi kontrolisali situaciju u severozapadnom delu Crnog mora. Oprema je zarobljena, a jarbol sa antenom miniran i detoniran daljinski kada su borci otplovili.

Saopšteno je da je ovaj napad obezbedio bezbedno kretanje brodova i ograničio mogućnosti Ruske Federacije u severozapadnom delu Crnog mora.

Nije precizirano kada je specijalna operacija izvedena.

(Kurir.rs/Strana UA/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track