NIKI HEJLI IZGUBILA OD "NIKOG OD PREDLOŽENIH KANDIDATA": Doživela debakl u Nevadi iako Tramp nije bio na listi, ipak OSTAJE U TRCI
Foto: EPA Michael Reynolds, AP Charles Krupa

UNUTARSTRANAČKI IZBORI REPUBLIKANSKE PARTIJE

NIKI HEJLI IZGUBILA OD "NIKOG OD PREDLOŽENIH KANDIDATA": Doživela debakl u Nevadi iako Tramp nije bio na listi, ipak OSTAJE U TRCI

Planeta -

Niki Hejli nije imala nijednog ozbiljnog rivala na republikanskim unutarstranačkim izborima u Nevadi, ali je ipak izgubila na tom glasanju i to od "nikog predloženih kandidata".

Kao što je Kurir juče najavio, pristalice bivšeg predsednika Donalda Trampa, koji nije bio na glasačkom listiću pošto će umesto toga biti kandidat na sutrašnjem stranačkom kokusu u Nevadi, glasali su za gore navedenu opciju.

NBC njuz navodi da je ovo priličan udarac za Hejli, bivpu američku ambasadorku u UN i nekadašnju guvernerku Južne Karoline.

Navodi se da su upravo ovakav ishod unutarstranačkih izbora u Nevadi ohrabrivali pojedini lideri Republikanske partije

Niki Hejli
foto: EPA Cj Gunther

Ovo je treći uzastopni poraz za Hejli, nakon stranačkog glasanja u Ajovi i Nju Hempširu, u okviru izbora za republikansku predsedničku nominaciju.

Iz njenog izbornog štaba ipak je poručeno da rezultat iz Nevade neće uticati na to koliko dugo će Hejli ostati u trci.

Tramp na stranačkom kokusu u četvrtak, gde Hejli ne učestvuje, neće imati nijednog ozbiljnog protivnika, pa će mu pripasti 26 delegata iz Nevade, pošto se oni po odluci republikanskog vođstva te savezne države dodeljuju tu, a ne na unutarstranačkim izborima.

Donald Tramp
foto: AP/John Locher

U objavi na svojoj društvenoj mreži Trut soušal (Truth Social) Tramp je napisao da je ovo bila "loša noć za Niki Hejli".

(Kurir.rs/NBC News/Preveo i priredio: N. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track