POKUŠAO DA PROŠVERCUJE 1,4 MILIONA EVRA Carinici u koferu zatekli ogromnu sumu novca, pa vlasnika sprečili da uđe na let
Foto: Shutterstock

neverovatno

POKUŠAO DA PROŠVERCUJE 1,4 MILIONA EVRA Carinici u koferu zatekli ogromnu sumu novca, pa vlasnika sprečili da uđe na let

Planeta -

Krajem decembra, prilikom bezbednosne provere na minhenskom aerodromu, carinici su u koferu pronašli ukupno 1,4 miliona evra.

Kako prenosi Feniks-magazin, zaposleni u firmi za obezbeđenje rendgenski su snimili kofer, što je rutinska mera, i primetili novčanice.

Bezbednosna kompanija je odmah obavestila carinu na aerodromu, koja je prebrojala i došla do „neverovatno visoke sume” od 1,4 miliona evra.

„Kada izađete iz zemlje van EU, svi iznosi iznad 10.000 evra moraju biti prijavljeni na carini“, kaže portparol Carinske istražne službe.

Čovek čiji je to bio kofer, ne sluteći je pokušao da uđe u avion, ali su istražitelji iz prtljaga znali njegov identitet i zaustavili ga.

Na zahtev javnog tužioca, istražni sudija Okružnog suda u Landšutu naložio je oduzimanje novca. Muškarcu su oduzeta dva mobilna telefona i određen mu je istražni zatvor.

Istog dana, istražitelji su pretresli stan 44-godišnjaka u okrugu Furstenfeldruck. Tamo su pronašli gotovinu i mašinu za brojanje novca.

(Kurir.rs/ Index.hr/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track