PUTNIK SE SMESTIO U AVION, A ONDA SE ZALEDIO OD STRAHA! Ono što je UGLEDAO pamtiće ceo život: "Nikada nisam video ništa slično"
Foto: Bayne Stanley / Zuma Press / Profimedia

šok

PUTNIK SE SMESTIO U AVION, A ONDA SE ZALEDIO OD STRAHA! Ono što je UGLEDAO pamtiće ceo život: "Nikada nisam video ništa slično"

Planeta -

Bizarnu priču britanskog putnika koji se ukrcao u Boing 787 preneli su brojni mediji, a ispostaviće se da postoji jednostavno objašnjenje.

Sve se odigralo tokom leta za Indiju, 5. februara, kada je Dejvid Parker (62) pogledao kroz prozor i shvatio da je krilo izlepljeno srebrnom trakom.

“Leteo sam po celom svetu, ali nikada nisam video ništa slično”, rekao je Parker koji je bio u društvu verenice.

On je obavestio svoju izabranicu o nesvakidašnjem otkriću, a ona mu je uzvratila: “Volela bih da mi to nisi pokazao”.

Fotografije su osvanule na društvenim mrežama, a prizor zaista deluje zbunjujuće.

Odmah se oglasila kompanija Boing koja je istakla da je reč o takozvanoj speed traci, a koja je savršeno bezbedna za upotrebu u avionima.

“To je materijal koji je odobrila Federalna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) za privremene popravke”, pojasnili su.

U ovom slučaju, traka je najverovatnije korišćena za rešavanje problema prijanjanja boje, koji su i ranije mučili modele 787.

Lepljiva traka se koristi da spreči ljuštenje boje, a ne da bi držala rasklimatane delove. To je privremeno rešenje, pre nego što se nanese novi sloj.

“Strukturni integritet aviona je netaknut i utvrđeno je da nema problema u bezbednosti leta“, kazao je predstavnik kompanije.

(Kurir.rs/NY Post/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track