GOREĆE U PAKLU, TO JE PORUKA ĐAVOLA: Ukrajinci pobesneli zbog intervjua Takera Karlsona sa Putinom, neki uopšte NISU BIRALI REČI
Foto: Youtube/Make It/Twitter/@TuckerCarlson/Kremlin.ru

GOREĆE U PAKLU, TO JE PORUKA ĐAVOLA: Ukrajinci pobesneli zbog intervjua Takera Karlsona sa Putinom, neki uopšte NISU BIRALI REČI

Planeta -

Građani Ukrajine, koje je intervjuisao Kijev Post, reagovali su gnevno na intervju američkog novinara Takera Karlsona i ruskog predsednika Vladimira Putina, iako snimak razgovora još uvek nije ni objavljen.

- Da li Taker Karlson razume da poruka đavola legitimiše pakao na zemlji - zapitao je Maksim, dvadesetosmogodišnjak iz Krivog Roga.

- I da li on razume da će i sam goreti u paklu? Ili misli da radi dobro? I ako jeste, zašto onda?

Američki novinar najavio je da će intervju, koji je već snimljen, biti emitovan u 18 časova na njegovoj veb stranici, po centralnoevropskom vremenu to će biti u ponoć.

Taker Karlson, glasni protivnik američke vojne pomoći Ukrajini, otputovao je u Moskvu i biće prvi zapadni novinar koji će razgovarati sa Putinom od početka rata u Ukrajini.

Olga iz Harkova, postavila je pitanje da li je Taker Karlson uopšte pravi novinar.

Taker Karlson, novinar
foto: Printscreen Twitter

- Neka postavlja Putinu pitanja koja svi ljudi žele da čuju, a ne samo da pravi publicitet za sebe. Ako postavlja prava pitanja, u redu. Ali ako ne, onda je besmisleno.

Karlson je tvrdio na društvenim mrežama da je jedini zapadni novinar koji se "pomučio da razgovara sa Putinom", što je demantovao i sam Kremlj.

- Primamo mnogo zahteva za intervjue sa predsednikom - rekao je Dmitrij Peskov, pres sekretar ruskog predsednika.

Voditeljka CNN-a Kristijan Amanpur i BBC-jev dopisnik iz Moskve Stiv Rozenberg takođe su odbacili Karlsonovu tvrdnju na društvenim mrežama, rekavši da im je više puta uskraćen intervju sa Putinom.

Peskov je objasnio da je Karlsonu odobren intervju jer je njegova proruska pozicija u suprotnosti sa "tradicionalnim anglosaksonskim medijima".

Sofija (32) je rekla da je veoma zgodno što Karlson intervjuiše Vladimira Putina pre predsedničkih izbora u SAD.

- Parola hajde da potpuno dezinformišemo ljude da bi došlo do građanskog rata u Sjedinjenim Državama, veoma je blizu realizacije.

Olga je rekla da bi, ako Karlson zaista želi da radi novinarski posao, trebalo da poseti Ukrajinu i svedoči mestima "Putinove slave".

- Mogao je da ostane preko noći u kući koju je uništila ruska raketa radi potpunog iskustva - rekla je ona.

Drugi su bili daleko direktniji. Aleks, tridesetčetvorogodišnji informatičar, rekao je sledeće:

- Upotrebiću reči Rejmonda Smita, lika iz jednog od mojih omiljenih filmova "Džentlmen", i reći ću da je Taker Karlson samo "obmanuta g*vnojedačka p*čka".

(Kurir.rs/Kyiv Post/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track