OGLASILA SE CENTRALNA IZBORNA KOMISIJA RUSIJE: Na glasačkom listiću za predsedničke izbore će pored Putina biti još TRI KANDIDATA
Foto: AP Vyacheslav Prokofyev

OGLASILA SE CENTRALNA IZBORNA KOMISIJA RUSIJE: Na glasačkom listiću za predsedničke izbore će pored Putina biti još TRI KANDIDATA

Planeta -

Centralna izborna komisija (CIK) Ruske Federacije saopštila je da je potpuno jasno koliko će kandidata biti predloženo za predsedničke izbore u Ruskoj Federaciji.

Prema rečima šefa Centralne izborne komisije Ruske Federacije Ele Pamfilove, na glasačkom listiću će biti četiri kandidata: predsednik stranke LDPR Leonid Slucki, član Komunističke partije Ruske Federacije Nikolaj Haritonov, aktuelni šef države Vladimir Putin, kao i člana stranke Novi ljudi Vladislav Davankov.

Pamfilova je takođe pojasnila da će faza registracije kandidata biti u potpunosti završena 10. februara.

Prethodno je Centralna izborna komisija Ruske Federacije odbila da registruje Sergeja Malinkoviča ("Komunisti Rusije") i Borisa Nadeždina ("Građanska inicijativa") na izborima zbog visokog procenta neispravnih potpisa koji su prikupljeni.

Kasnije je pres sekretar predsednika Dmitrij Peskov prokomentarisao odbijanje registracije Nadeždina i Malinkoviča, rekavši da Centralna izborna komisija Ruske Federacije poštuje stroga pravila koja su utvrđena za sve kandidate. Prema njegovim rečima, jedan od važnih kriterijuma nije ispunjen, pa nema šta da se komentariše.

Predsednički izbori u Ruskoj Federaciji biće održani od 15. do 17. marta. Glasanje će po prvi put biti moguće onlajn.

(Kurir.rs/Moskva 24/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track