BRITANSKOG AMBASADORA IZVREĐALI NASRED ULICE U RUSIJI! "Ručak sa ukusom krvi ruskih vojnika se dobro vari, zar ne?" (VIDEO)
Foto: Printscreen/Daily Mail

PROVOKACIJE

BRITANSKOG AMBASADORA IZVREĐALI NASRED ULICE U RUSIJI! "Ručak sa ukusom krvi ruskih vojnika se dobro vari, zar ne?" (VIDEO)

Planeta -

Britanski ambasador u Rusiji optužio je par Rusa da su ga maltretirali tokom posete uralskom gradu Jekaterinburgu,a o nemilom događaju postoji i zabeležen snimak.

Na snimku incidenta čuje se izaslanik Najdžel Kejsi koji optužuje Ruse za „uznemiravanje“ i „grubo kršenje“ prava diplomata.

Jedan od muškaraca kaže ambasadoru: „Želimo da vas pozovemo da prošetate Krimom, gde se vaše (britanske) rakete ispaljuju na civile.“

Prema međunarodnom pravu, Krim je ukrajinska teritorija, ali ga je Rusija anektirala 2014. godine i od tada je pod kontrolom Moskve .

Kijevska vojska je postavila rakete Storm Shadov koje je isporučila Velika Britanija protiv vojnih ciljeva na Krimu.

Na snimku jedan od muškaraca dodaje: 'Molim vas recite mi... vaš kolega je ranije regrutovao mlade ljude da bi ih odgajao kao agente uticaja i...'

Kejsi, govoreći na ruskom, prekida čoveka: „Nema potrebe za takvim uznemiravanjem.“

Muškarac mu na to odgovara: 'Ne uznemiravam.'

Ali Kejsi mu kaže: 'Ovo je grubo kršenje Bečke konvencije.'

Ugovor reguliše prava diplomata da rade nesputano.

Ambasador – koji je prošle godine stigao u Rusiju – upitan je: „Ali ne želite da ovako mirno šetate po Krimu, gde vaše rakete gađaju civile?

'Praviću ti društvo. Zar ne želiš?'

Ali tu nije kraj: „Samo što sada tako mirno hodaš po ruskom tlu posle ručka. Ručak sa ukusom krvi ruskih vojnika dobro se vari u Jekaterinburgu, zar ne?"

Video je počeo sa muškarcima koji prilaze Kejsiju i njeogvom obezbeđenju dok šetaju kroz snežni kvart, sa visokim stambenim blokovima koji se uzdižu u pozadini.

Njihova interakcija počinje tako što jedan od muškaraca pozdravlja Kejsija kao 'starog prijatelja' pre nego što ga pita da li može da mu postavi neka pitanja.

(Kurir.rs/ Dailymail.co.uk /Preneo: T.A.)

Bonus video:

01:46

KRIM JE POSTAO RANJIVA META, A NI MOSKVA NIJE TAKO DOBRO BRANJENA! Analitičar: Pogibija Sokolova će uticati na moral vojnika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track