"DA JE TAKER RUS IŠAO BI 20 GODINA NA ROBIJU" Evo kako su Amerikanci ocenili intervju! Jelača: Zbog ovakvih stvari i DOBIO OTKAZ!
Foto: EPA/Gavriil Grigorovsputnikkremlin

KURIR TV

"DA JE TAKER RUS IŠAO BI 20 GODINA NA ROBIJU" Evo kako su Amerikanci ocenili intervju! Jelača: Zbog ovakvih stvari i DOBIO OTKAZ!

Planeta -

Do sada je intervju američkog novinara Takera Karlsona sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom pogledalo više od 70 miliona ljudi.

Glumac Dejan Jelača uključio se u jutarnji program Kurir televizije, iz Njujorka, gde je otkrio kakve su reakcije u Americi na intervju sa Putinom.

- Ono što je prva uočljiva stvar kod ovog intervjua je dva sata čiste i jasne ruske propagande kako američki mediji javljaju ovde. Dakle, ko je ustvari Taker Karlson? Čovek koji je kreirao i promoviše teorije zavere ovde. Između ostalog lagao je američki narod da su izbori 2020. pokradeni. Između ostalog Fox televizija je morala da plati oštetu od 800 miliona dolara, najjača i najveća kazna u istoriji da je jedan medij morao da plati. Karlson je upravo učestvovao u takvoj propagandi i takvim lažima - započeo je Jelača, pa nastavio:

- Između ostalog, zato je i dobio otkaz. Zašto je izabran upravo od ruskog režima? Jeste iz razloga što je od početka rata u Ukrajini direktno podržavao Rusiju, optuživao svoju državu i ukrajinske vlasti da su upravo oni krivi zbog rata. Mogli smo da vidimo jedan ulizivački intervju potpuno. Dakle, niti jedno teško pitanje, niti jedno konkretno pitanje, niti jedno direktno pitanje. Dakle, nismo mogli ni da čujemo nijedan direktan odgovor. Ono što smo mogli da čujemo, a to je jedan čist čas istorije i sve bi to bilo lepo da realnost nije potpuno drugačija - naveo je Jelača.

Dejan Jelača
foto: Kurir televizija

Potom je naveo da bi ovakav postupak ruskog novinara bio žestoko kažnjen.

- Znajući da je ovo jedan najbrutalniji informativno-propagandni rat koji se upravo vodi iz SAD i Rusije. Zamislite jednog ruskog novinara koji u ovom trenutku dođe u Vašington i intervjuiše predsednika Amerike. I zamislite šta bi mu se dogodilo po povratku u Rusiju. Evo, reći ću vam reći šta bi mu se dogodilo. Uhapsili bi ga odmah na granici, bio bi optužen i poslat na robiju jedno 15 do 20 godina iz koje se ne bi ni vratio. Ili bi se u nekom momentu slučajno okliznuo i pao kroz prozor. Kao što je preko 50 ruskih vladinih zvaničnika od rata u Ukrajini masovno skakalo kroz prozore. Dakle, ovde je vrlo jasna situacija i mislim da je ovo početak kraja karijere Takera Karlsona - rekao je Jelača i dodao:

- Očekujem još jaču reakciju američkih vlasti i američkog javnog mnjenja ovde po ovom slučaju. U ovom trenutku raditi taj intervju na ovakav način, na ulizivački način je neprihvatljivo. Mislim da se postavlja jedno jedino pitanje, a to je kome u ovom trenutku ovaj intervju ide u prilog.

06:19

Jelača uživo iz Njujorka: Taker se ulizivao Putinu, ovo je početak KRAJA NJEGOVE KARIJERE

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

04:25

PUTIN ĆE SAMO KUKATI! Analitičari o intervjuu Takera Karlsona: Bio bi šmeker da ga je pitao za BOMBARDOVANJE DECE U MARIJUPOLJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track