JURIJ NIJE STIGAO NI DA VIDI ĆERKU: Vojnik koji je razmenjen posle 2 godine zatočeništva poginuo čim se vratio u Ukrajinu (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram

tuga

JURIJ NIJE STIGAO NI DA VIDI ĆERKU: Vojnik koji je razmenjen posle 2 godine zatočeništva poginuo čim se vratio u Ukrajinu (FOTO)

Planeta -

Ukrajinski vojnik Jurij Halkin poginuo je u saobraćajnoj nesreći nekoliko dana nakon što se vratio iz dvogodišnjeg ruskog zarobljeništva.

Halkin se vratio u Ukrajinu nakon razmene zarobljenika sa Rusijom 31. januara dok je nastradao 8. februara kad ga je udario kamion dok je prelazio ulicu u Dnjepropetrovsku.

Jurijeva ćerka, Valerija, navodi da nije stigla ni da vidi svog oca pošto je odmah nakon povratka u Ukrajinu odveden na rehabilitaciju.

- Mog oca nema, nije ga ubio ni rat, ni metak, a ni dve godine zatočeništva... Prelazio je ulicu kad ga je udario auto. Čekala sam tvoj poziv, kao što si mi obećao, ali te nikada neću čuti - napisala je Valerija na svom profilu na Instagramu.

Jurij Halkin
foto: Printscreen/Instagram

Halkin je inače rodom iz Pokrovska.

Istraga je u toku i naložena su veštačenja. Portal Strana nezvanično navodi da je Halkina udarilo vojno vozilo.

Rusija je inače 31. januara pustila na slobodu 207 ratnih zarobljenika među kojima je bio i Halkin. To je bila druga velika razmena zatvorenika posle duže pauze. Vojnici koji su oslobođeni zarobljeni su u Marijupolju gde su nedeljama bili opkoljeni u Azovstalu, zatim na Zmijskom ostrvu i na pravcu Donjeck, Zaporožje, Harkov, Lugansk, Herson i Sumi.

(Kurir.rs/Strana/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

15:10

RAT U UKRAJINI I IZRAELU NIJE DALEKO OD NAS! Bogdanović za vraćanje obaveznog vojnog roka: Bilo bi dobro u društvenom smislu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track