MLADI PAR POGINUO U STRAŠNOJ NESREĆI Trebalo je da postanu roditelji: Znak na raskrsnici bio okrenut u pogrešnom smeru..
Foto: Printscreen/Facebook

MLADI PAR POGINUO U STRAŠNOJ NESREĆI Trebalo je da postanu roditelji: Znak na raskrsnici bio okrenut u pogrešnom smeru..

Planeta -

Dvoje mladih koji su uskoro trebali postati roditelji, poginuli su u strašnoj nesreći na putu s izbledelim oznakama, na opasnoj raskrsnici na kojoj je saobraćajni znak da vozila iz suprotnog smera imaju prednost bio okrenut u krivom smeru.

Džoš Aleksander (21) i Džesika Pul (18) poginuli su kada se 5. juna prošle godine šleper zabio u njihov automobil. Istraga je otkrila da je par bio na putu za posao koji su radili kako bi zaradili dodatni novac pre rođenja svog dečaka.

Jedan je policajac u istrazi rekao da su jako izlizane oznake na putu i okrenutui znak na raskrsnici verovatno pridoneli nesreći.

Simon Masterson, forenzički istražitelj sudara u policiji Kenta, rekao je da Džoš nije vidio da se približava raskrsnici dok je vozio.

- Znak koji je bio 11 metara od raskrsnice bio je okrenut za 61 stepen. Oznake na putu su bile jako izlizane na nekoliko mesta. Prilazni trougao takođe je bio istrošen, ali ipak vidljiv - dodaje Masterson.

Džesika Pul, Džoš Aleksander, Engleska
foto: Printscreen/Facebook

Tragična nesreća dogodila se samo nekoliko meseci nakon što je Džoš na Fejsbuku podelio srećnu vest. Objavio je fotografiju bebine robe i pozitivnog testa na trudnoću, kao i sliku ultrazvuka i napisao: ‘decembar 2023., vidimo se tada, maleni‘.

Istražitelj je rekao da je Džoš prilikom približavanja raskrsnici delovao smireno i izgledao kao da ima kontrolu nad vozilom. Prema snimcima nadzornih kamera, smatra se da je vozio brzinom između 80 i 90 kilometara na sat, što je bilo unutar ograničenja za tu cestu. Ali na snimku koji prikazuje trenutke uoči nesreće vidi se i da je vozača nakratko omeo telefon. Naime, vidi se kako je ispružio ruku prema telefonu, a verovatno je pokretao aplikaciju za navigaciju jer se u to područje tek nedavno bio doselio.

Istraga je pokazala da se prednji vazdušni jastuci automobila nisu bili aktivirali. Vozač kamiona, pokazala je istraga, nije mogao učiniti ništa da izbegne sudar.

Slomljena porodica i prijatelji odali su počast poginulom paru.

Džošov otac Ben Sisens rekao je da je smrt sina u njemu ostavila prazninu koju više nikada neće moći ispuniti.

Džesika Pul, Džoš Aleksander, Engleska
foto: Printscreen/Facebook

- Bio si moj prvi, moje sve, mali ja, moje srce, moja duša i postignuće kojim se najviše ponosim. Počivaj sada, dragi moj, s tvojom prekrasnom Džes i vašim sinčićem - rekao je otac nakon nesreće.

Otac je dodao i da je razgovarao i s drugim vozačem kojeg, kaže, ne krivi.

- Ne krivim ga, bio je to katastrofalan splet događaja i ne želim da mu ovo promeni život. Ne želim da snosi krivicu za to - rekao je, prenosi Daily Mail.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track