ZELENSKI ZOVE TRAMPA NA FRONT: Spreman sam da idem sa njim na prvu liniju
Foto: AP/Matthias Schrader, screenshot Youtube

ZELENSKI ZOVE TRAMPA NA FRONT: Spreman sam da idem sa njim na prvu liniju

Planeta -

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski želi da Donald Tramp dođe i svojim očima vidi rat protiv Rusije i poručuje da će, ako bi Tramp došao, zajedno s njim oiaš na prvu liniju fronta.

„Ako bi gospodin Tramp došao, spreman sam čak i da idem sa njim na prvu liniju fronta“, rekao je Zelenski danas na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

Tramp vodi u anketama da se kandiduje za kandidata Republikanske stranke na američkim predsedničkim izborima u novembru, a više puta se obavezao da će zaustaviti pomoć Ukrajini i primorati Kijev da sedne za pregovarački sto sa Rusijom, podseća Politiko.

Zelenski se, navodi portal, bavio Trampom tokom njegovog prvog predsedničkog mandata, ali je pazio da ne spali mostove s temperamentnim Trampom, čak se postarao da ga oslovljava sa „gospodine“, ne kritikujući ga direktno i ohrabrujući ga da sazna više o ratu.

„Mislim da ako smo u dijalogu kako da završimo rat, moramo da pokažemo ljudima koji donose odluke, šta to znači — pravi rat, a ne na Instagramu“, rekao je Zelenski.

U svom nastupu na Minhenskoj konferenciji, Zelenski je ponovo pozvao na brže isporuke artiljerijskih granata i raketa dugog dometa.

Govoreći o „veštačkom deficitu“ municije, Zelenski je rekao da su ukrajinski komandanti odlučili da se povuku iz opkoljenog grada Avdijevke pred nemilosrdnim napadima ruskih snaga.

On je naveo da snage ruskog predsednika Vladimira Putina imaju sedam svojih žrtava za svaku smrt Ukrajinca u Avdijevki, ali čak ni ta stopa smrtnosti nije zaustavila napade.

„Rusija ima samo jednu konkretnu prednost, potpunu devalvaciju ljudskog života“, rekao je Zelenski, a to znači da je Ukrajini potrebna pomoć njenih saveznika da izjednači izglede protiv Rusije.

Kurir.rs/Politiko

Bonus video:

04:16

ZELENSKI SIMBOL RATA U UKRAJINI, AKO GA SMENE DOĆI ĆE DO PRIMIRJA? Deđanski: Do PROLEĆA moguć KRAJ RATA, Evropa će plaćati CEH

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track