RUSI PROBILI FRONT I KOD RABOTINA: Iznenadna ofanziva na jugu, traje žestoka bitka, Ukrajina ne može da ZADRŽI POLOŽAJE
Foto: Printscreen

napad

RUSI PROBILI FRONT I KOD RABOTINA: Iznenadna ofanziva na jugu, traje žestoka bitka, Ukrajina ne može da ZADRŽI POLOŽAJE

Planeta -

Pripadnici ruskih snaga probili su liniju fronta u Zaporožju i ušli u Rabotino!

Mnogi ruski vojni kanali na Telegramu navode da se borbe već vode na periferiji sela dok ukrajinski izvori za sada nisu potvrdili takve informacije.

- Oružane snage Rusije napredovale su kilometar u pravcu Rabotina i povratile kontrolu nad delom položaja koje je neprijatelj zauzeo tokom ofanzive u leto 2023. godine. Trenutno se vode borbe na zapadnoj periferiji sela - navodi ruski vojni bloger Ribar.

- Potvrđeno je napredovanje u oblasti sela. Borbe se vode na periferiji. Samo selo je i dalje pod kontrolom neprijatelja - navodi ruski vojni ekspert Boris Rožin na svom kanalu na Telegramu.

Ukrajina
foto: Printscreen

Rusi su prema navodima vojnih blogera pokrenuli ofanzivu na širokom frontu u subotu uz pomoć artiljerije i Solncepekova nakon čega su oklopne grupe krenule u juriš. Motorizovani puk 71. brigade navodno je došao do Rabotina iz pravca zapada.

Rabotino
foto: Telegram

Oružane snage Ukrajine su u subotu potvrdile da su Rusi prešli u ofanzivu na sektoru Zaporožja.

Glavni štab Oružanih snaga Ukrajine nedavno je upozorio da ruska vojska sprema napad na Rabotino i da su Rusi na tom delu fronta koncentrisali više vojnika nego kod Avdijivke u oblasti Donjecka.

- Grupa koja se koncentrisala u pravcu Orehovskog u poslednjih nekoliko dana ili nedelja je brojnija po ljudstvu od grupe koja je uključena u pravcu Avdijivke. Očigledno nisu došli u šetnju - upozorio je pre nekoliko dana portparol grupe Oružanih snaga Ukrajine u Tavriji Dmitrij Lihovi.

Ukrajinska vojska, podsetimo, povukla se u subotu iz Avdijivke.

Bonus video:

01:32

RUSI NAPADAJU, UKRAJINCI UPADAJU U VATRENI KOTAO Pukovnik: Prekinuće im važan kanal snabdevanja, ostaju im samo OVE DVE OPCIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track