VELIKI ŠOK ZA RUSE! Zamenik komandanta 18. gardijske armije SMRTNO RANJEN u borbama u Ukrajini! DAGESTAN OPLAKUJE SVOG HEROJA
Foto: Общественная палата Дагестана, Shutterstock

težak udarac

VELIKI ŠOK ZA RUSE! Zamenik komandanta 18. gardijske armije SMRTNO RANJEN u borbama u Ukrajini! DAGESTAN OPLAKUJE SVOG HEROJA

Planeta -

Magomed Magomedžanov, zamenik komandanta 18. gardijske armije, preminuo je u bolnici u Sevastopolju od rana zadobijenih u borbama u Ukrajini.

Informaciju je objavila Javna komora Republike Dagestan u nedelju na svom kanalu na Telegramu.

- Magomedali Magomedžanov, pukovnik garde, komandant 61. odvojene Кirkeneske crvenozastavne brigade marinaca Severne flote, preminuo je prošle srede u bolnici u Sevastopolju od rane zadobijene tokom borbi - navodi se u poruci i dodaje da se Magomedžanov u trenutku pogibije nalazio na dužnosti zamenika komandanta 18. armije.

Magomed Magomedžanov
foto: Общественная палата Дагестана

Šef Dagestana Sergej Melikov nazvao je Magomedžanova "principijelnim i hrabrim" patriotom koji je svoj život posvetio služenju otadžbini.

- Mnogo je učinio za miran život svojih sunarodnika - naglasio je šef republike i dodao da je pukovnik iznedrio plejadu talentovanih komandanata i da se očinski odnosio prema potčinjenima i brinuo o svakom od njih.

Melikov je napomenuo da je Magomedžanov ranije služio kao komandant 77. odvojene brigade u 177. odvojenom marinskom puku Кaspijske flotile Crvene zastave koja je nedavno dekretom ruskog predsednika Vladimira Putina dobila počasni naziv "garda".

Sahrana Magomedžanova obavljena je u njegovom rodnom selu Кhlut u okrugu Rutul uz pune vojne počasti.

General ruske vojske Vladimir Zavadski (45), podsetimo, poginuo je nedavno na frontu kod Izjuma u Harkovskoj oblasti. Zamenik komandanta 14. armijskog korpusa Ruske Federacije poginuo je prema navodima ruskih medija 2kad je njegovo vozilo naletelo na minu.

Načelnik oklopne službe ruskih Vazdušno-desantnih snaga Arman Ospanov (52) prema navodima ruskih vojnih blogera poginuo je na Badnji dan u Hersonskoj oblasti.

(Kurir.rs/RIA/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

03:11

AKO STIGNE POMOĆ IZ AMERIKE, ŠANSE DA RUSIJA POBEDI SU MINIMALNE Đokić bez dileme: Ili će biti ukrajinska ofanziva ili pregovori

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track