KADIROV SE OGLASIO NAKON PADA AVDIJIVKE: Rusija ide velikim koracima ka Kijevu! VOĐA ČEČENA OTKRIO ŠTA JE PUTIN ZABRANIO VOJSCI
Foto: Tatiana Barybina / AFP / Profimedia, AP Libkos

reakcija

KADIROV SE OGLASIO NAKON PADA AVDIJIVKE: Rusija ide velikim koracima ka Kijevu! VOĐA ČEČENA OTKRIO ŠTA JE PUTIN ZABRANIO VOJSCI

Planeta -

Šef Čečenske Republike Ramzan Кadirov rekao je nakon zauzimanje Avdijivke da Rusija još većim koracima ide ka Кijevu!

- Avdjivka je još jedan korak ka pobedi. Mislim da ćemo nastaviti da idemo napred velikim koracima do Кijeva - rekao je Кadirov novinarima.

Kadirov je naglasio da su ukrajinske snage "pucale na civile u Donbasu" iz Avdijivke i da je bilo veoma važno da se preuzme kontrola nad tim naseljem koje se nalazi severno od Donjecka.

- Nije samo Avdijivka! Zauzeto je i nekoliko drugih sela. Svaki centimetar zemlje koji zauzmemo nam je neophodan jer ima razbojnika, terorista, šejtana... Nemaju ništa sveto pa moraju da budu uništeni. Udaraju na civile... A vrhovni komandant nam čak ne daje mogućnost da izvršimo specijalnu operaciju u punom jeku zbog činjenice da se tamo nalaze civili - otkrio je Kadirov.

Ruske snage, podsetimo, uspostavile su u subotu punu kontrolu nad Avdijivkom. Osvajanje strateški važnog grada omogućilo je da se linija fronta udalji od Donjecka.

(Kurir.rs/RIA/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

00:34

95. DAN RATA U UKRAJINI: Kadirov potvrdio oslobađanje Svernodonjencka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track