OSUĐEN ZA UBISTVO KOJE NIJE POČINIO Muškarac optužen za smrt tinejdžerke, sada mu država plaća MILIONSKU ODŠTETU (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

neverovatno

OSUĐEN ZA UBISTVO KOJE NIJE POČINIO Muškarac optužen za smrt tinejdžerke, sada mu država plaća MILIONSKU ODŠTETU (VIDEO)

Planeta -

Porota u Detroitu dodelila je u petak deset miliona dolara odštete čoveku koji je osuđen za ubistvo.

Aleksandre Ansari, 39, služio je doživotnu kaznu zbog navodnog pucanja i ubistva Ileane Kuevas, 15-godišnje devojčice, i ranjavanja još dvoje u Detroitu 2012. godine.

"Srce mi se slomilo kada sam čuo presudu. Shvatio sam da ću ceo život provesti iza rešetaka zbog nečega što nisam uradio. Čak sam pokušao i da se ubijem", rekao je Ansari, koji je proveo 6 godina u zatvoru, za ABC Njuz.

„Bojao se odmazde kartela, pa je sakrio dokaze“

Okružni sud Vaine 2019. oslobodio je Ansarija nakon što je utvrdio da je Moises Himenez, bivši policijski detektiv u Detroitu, uskratio dokaze tokom suđenja Ansariju u kojima je neko drugi bio umešan kao ubica.

Naime, Himenez je dobio anonimnu dojavu koja povezuje ubicu sa meksičkim narko-kartelom, koju nije izneo tokom suđenja.

Policija do sada nije uhapsila drugog osumnjičenog.

"Da je zatvorio vođu kartela zbog ubistva, bio bi osuđen, baš kao i Aleks, na doživotnu kaznu bez uslovne slobode. Plašio se odmazde kartela, pa je sakrio dokaze", rekao je Miler Linzi, Ansarijev advokat. Ansari je rekao da se raduje uživanju u životu na slobodi.

(Kurir.rs/ Index.hr/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track