LAVROVA OSTAVILI BEZ GORIVA: Neviđen skandal, odbili da natoče kerozin u letelicu ruske vlade, šef diplomatije morao da se snalazi
Foto: APRussian Foreign Ministry Press Service

sankcije

LAVROVA OSTAVILI BEZ GORIVA: Neviđen skandal, odbili da natoče kerozin u letelicu ruske vlade, šef diplomatije morao da se snalazi

Planeta -

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov doživeo je neviđen skandal tokom latinoameričke turneje!

Lavrov je nakon posete Кubi i Venecueli, podsetimo, došao na ministarski sastanak G20 u Brazilu, međutim, diplomatsku posetu obeležio je veliki skandal.

Portal AeroTelegraph navodi da je operater aerodromskih usluga u Rio de Žaneiru odbio da ruskom Il-96 dopuni kerozin. Kompanija Vibra Energia navodi da je takva odluka doneta zbog američkih sankcija koje zabranjuju usluge letelicama ruske vlade.

Lavrov, koji je hteo da otputuje u Braziliju na sastanak sa predsednikom zemlje Luizom Inasijom da Silvom, potom je hteo da se vrati u Moskvu, a razmatrana je mogućnost da letelica napuni gorivom kerozinom brazilskog vazduhoplovstva. Međutim, taj plan nije uspeo, piše AeroTelegraf, a prema zvaničnoj verziji vojska nije imala dovoljno goriva.

Lavrov je potom morao da odleti u glavni grad Brazila kao saputnik u avionu ministra spoljnih poslova Maura Vieire.

Šef diplomatije Rusije uoči dolaska u Latinsku Ameriku ponovio je stav da su pokušaji da se izoluje Rusija propali i još jednom optužio SAD da stvaraju haos u svetu.

Lavrov je u Venecueli predložio da dve zemlje zajedno "traže pravdu" povodom konfiskacije imovine, a na Кubi je najavio novi ruski kredit za tu zemlju.

(Kurir.rs/Moscow Times/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

06:42

Sergej Lavrov odgovara na pitanje novinarke Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja