KIM DŽONG UN IMA "TAJNOG" SINA? Isplivali šokantni podaci: Nikada se nije pojavljivao u javnosti, a razlog je KRAJNJE BIZARAN
Foto: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP,, Shutterstock

severna koreja

KIM DŽONG UN IMA "TAJNOG" SINA? Isplivali šokantni podaci: Nikada se nije pojavljivao u javnosti, a razlog je KRAJNJE BIZARAN

Planeta -

Poznato je da severnokorejski lider Kim Džong Un ima sina sa suprugom Ri Sol-ju.

Kako prenosi Korea Tajms, prema podacima Nacionalne obaveštajne službe (NIS), par ima troje dece. Njihova ćerka, medijima nadaleko poznata kao Ju-ae, drugo je dete. Najstariji je sin, dok pol njihovog trećeg deteta nije poznat.

Pozivajući se na izvore u Severnoj Koreji, Čoe Su-jong, penzionisani zvaničnik NIS-a, daje drugačiji prikaz dece severnokorejskog lidera.

Tvrdio je da Kim ima dvoje dece sa Ri, najstariji je sin, a devojčica, poznata kao Ju-ae, je mlađa. Rekao je da Kim ima još dvoje dece rođene van braka.

Njihovi izveštaji, iako malo drugačiji, imaju jednu zajedničku stvar: Kim ima sina sa Ri koji je stariji od njihove ćerke. Od svog prvog javnog pojavljivanja na mestu lansiranja interkontinentalne balističke rakete Hvasong-17 u novembru prošle godine, Kimova ćerka je izazvala pomamu medija.

Za razliku od Kimove globalno poznate ćerke , njegov sin je ostao misterija. Nikada nije primećen u javnosti, kaže Korea Tajms.

Kako piše Korea Tajms, malo je informacija o njegovom sinu, što je izazvalo spekulacije o motivima severnokorejskog lidera iza njegove odluke da se u javnosti pojavljuje samo sa svojom ćerkom.

Kim Džong Un pomaže ćerki da usavrši liderske veštine

Neki stručnjaci spekulišu da je Kimina ćerka naslednik, a otac pomaže svojoj ćerki da usavrši svoje liderske veštine. Ali drugi se ne slažu i kažu da je prerano predviđati naslednika.

Čoe tvrdi da Kimov sin ne izgleda dobro sa stanovišta Severnokorejaca, a čini se da je njegov neprivlačan fizički izgled obeshrabrio Kima da otkrije svog sina u javnosti.

Za razliku od njegovog oca ili njegove sestre koja je punačka i dobro uhranjena, za Kimovog sina se kaže da je bled i mršav“, rekao je on za Korea Tajms, citirajući izvore na severu. „Čuo sam da njegov sin uopšte ne liči na svog pradedu Kim Il Sunga."

Za članove kraljevske porodice u Severnoj Koreji, fizički izgled koji podseća na Kim Il Sunga (1912-1994), osnivača Severne Koreje, smatra se prednošću u usponu na vlast.

(Kurir.rs/ The Korea Times/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

01:09

RUSIJA ZBOG SVOJIH MILIJARDERA IMA SREDSTAVA ZA RAT Šahrimanjan otkrila: Severna Koreja je OVO tražila zauzvrat od Rusije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track