RUSIJA O NOVIM SANKCIJAMA SAD: Ciničan i bezobrazan pokušaj mešanja, neće nas primorati da se odreknemo nacionalnih interesa
Ambasador Anatolij Antonov, Foto: Printscreen Youtube

RUSIJA O NOVIM SANKCIJAMA SAD: Ciničan i bezobrazan pokušaj mešanja, neće nas primorati da se odreknemo nacionalnih interesa

Planeta -

Nove američke sankcije Rusiji su ciničan i bezobrazan pokušaj mešanja u unutrašnja pitanja, ali neće primorati Moskvu da se odrekne zaštite suštinskih nacionalnih interesa, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

„Ovo je pokušaj da se stvori raskol u ruskom društvu uoči ključnog momenta za svaku demokratsku zemlju - predsedničkih izbora“, ocenio je ambasador, čiji je komentar objavila ruska diplomatska misija.

On je dodao da najavljeni paket ograničenja nije bio iznenađenje za Moskvu.

Ambasador je takođe naglasio da američka administracija svojim delovanjem uništava sve ono u šta se još moglo uzdati u smislu stabilizacije rusko-američkih odnosa.

Prethodno, Ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država objavilo je novi paket antiruskih sankcija kojim su obuhvaćene 93 strane kompanije, od toga 63 iz Rusije, 16 turskih, dve iz Kirgizije i osam kompanija iz Kine.

Kurir.rs/Sputnjik/Preneo: P. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track