RUSIJA PREDSTAVLJA PRETNJU FRANCUSKOJ? Oglasio se ministar Lekornu, a onda je spomenuo i NATO: "Uzmimo za primer..."
Foto: Shutterstock

RUSIJA PREDSTAVLJA PRETNJU FRANCUSKOJ? Oglasio se ministar Lekornu, a onda je spomenuo i NATO: "Uzmimo za primer..."

Planeta -

Rusija navodno predstavlja pretnju Francuskoj i njenim NATO saveznicima, izjavio je ministar oružanih snaga Republike Sebastijen Lekornu u intervjuu listu Midi libre.

"Da, i za sve Evropljane, NATO saveznike. Uzmimo za primer situaciju sa sajber napadima: zamislite istovremene sajber napade na bolnice, gradske kuće, preduzeća, novine kao što je Midi Libre, sa ukradenim podacima. To su stvarni slučajevi", rekao je ministar, odgovarajući na pitanje medija da li Rusija predstavlja pretnju Francuskoj.

Istovremeno, u razgovoru za list nije naveo konkretne primere sajber napada na francuske institucije, koje je navodno izvršila Ruska Federacija.

Ranije je on već davao izjave o akcijama Rusije prema Zapadu, pominjući, kako je rekao, incident pre oko mesec dana koji je uključivao pretnje francuskom pilotu koji je patrolirao Crnim morem.

Pored toga, Lekornu je 18. februara istakao porast hakerskih napada na francuska preduzeća vojno-industrijskog kompleksa i sugerisao da je Rusija umešana u njih.

Prema njegovim rečima, hakeri su pre nekoliko meseci napali veliko odbrambeno preduzeće u zemlji. Napomenuo je da je napad odbijen, ali je očigledno bio ruski. On nije precizirao naziv kompanije.

(Kurir.rs/Midi Libre/TASS/Preneo: A.N.)

Bonus video:

10:02

FRANCUSKA U STRAHU OD ŠIRENJA RUSIJE NA BALTIK! Stručnjaci: Zaoštreni su odnosi, Makron najavio novu vojnu podršku Ukrajini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track