"PRENESITE OPOZICIJI DA ĆU SE KANDIDOVATI 2025" Lukašenko uči iz grešaka i "ni najradikalnija njihova opcija nema čemu da se nada"
Foto: EPA-EFE/VLADIMIR ASTAPKOVICH/SPUTNIK/KREMLIN POOL / POOL MANDATORY CREDIT

OGLAŠAVANJE BELORUSKOG PREDSEDNIKA NA PARLAMENTARNIM IZBORIMA

"PRENESITE OPOZICIJI DA ĆU SE KANDIDOVATI 2025" Lukašenko uči iz grešaka i "ni najradikalnija njihova opcija nema čemu da se nada"

Planeta -

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko najavio je danas da će se kandidovati na sledećim predsedničkim izborima 2025. godine.

Posle glasanja na parlamentarnim i lokalnim izborima Lukašenko je rekao novinarima da prenesu opoziciji da će se kandidovati, dodavši da protivnici vlasti neće moći da sprovedu nijednu od varijanti za njeno rušenje, prenosi Sputnjik.

- Nijedna njihova opcija, čak ni najradikalnija, neće proći u Belorusiji. Glasanje se završava, jeste li videli neke sukobe, pokušaje sukoba, nerede, kao što je bilo ranije? Niste videli? I nećete videti. Mi znamo da izvučemo zaključke iz naših prethodnih grešaka. Stoga, nemaju čemu da se nadaju - rekao je Lukašenko.

Aleksandar Lukašenko
foto: AP/Belarusian Presidential Press Service

On je dodao da nigde u svetu nema tako otvorenih i fer izbora kao u Belorusiji i napomenuo da Belorusi najvećim delom veruju vlastima.

Lukašenko se nalazi na čelu Belorusije od 1994. godine.

U Belorusiji se održavaju izbori za poslanike donjeg doma parlamenta i lokalnih veća.

(Kurir.rs/Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track