PRAVI I "ARGENTINSKI TRAMP" U BRATSKOM ZAGRLJAJU: O susretu nekadašnjeg lidera SAD i Mileja bruje svi, OVO SU DETALJI (FOTO/VIDEO)
Foto: Foto: Printscreen

šok

PRAVI I "ARGENTINSKI TRAMP" U BRATSKOM ZAGRLJAJU: O susretu nekadašnjeg lidera SAD i Mileja bruje svi, OVO SU DETALJI (FOTO/VIDEO)

Planeta -

Predsednik Argentine Havijer Milej srdačno se zagrlio sa bivšim predsednikom SAD Donaldom Trampom, dan nakon što se sastao sa zvaničnicima administracije Džoa Bajdena u Buenos Ajresu.

Tramp i Milej bili su glavni govornici na godišnjoj Konzervativnoj političkoj konferenciji (CPAC) u subotu, nedaleko od Vašingtona.

Tokom susreta iza govornice, na snimku koji je napravio član Trampovog izbornog štaba, Milej je uzviknuo "Predsedniče!" i prišao Trampu, srdačno ga zagrlio, nakon čega su se fotografisali, preneo je AP.

Milej je preuzeo predsedničku funkciju u decembru nakon što je vodio kampanju inspirisanu Trampom, sa sloganom "Načinimo Argentinu velikom ponovo" (MAGA), nalik Trampovom pokretu - "Načinimo Ameriku velikom ponovo" (MAGA).

Na snimku se čuje Tramp kako kaže Mileju: "Načinite Argentinu velikom ponovo", na šta je Milej odgovorio "Živela sloboda".

Milej je izrazio nadu da će se Tramp, za koga se očekuje da će pobediti na unutarstranačkim izborima za predsedničku nominaciju, vratiti u Belu kuću, dok je Tramp nazvao argentinskog lidera "džentlmenom".

On je jedan u nizu stranih političara na CPAC-u koji su izgovorili slične stavove kao Tramp, po pitanju migracija i navodne pretnje od socijalizma.

Podsećanja radi, Milej se nedavno susreo i sa papom Franjom u Vatikanu. Milej je prisustvovao misi povodom kanonizacije prve argentinske svetice, mame Antule. Tokom kratkog susreta sa papom Franjom, lideri zemalja su mogli malo da komuniciraju. Papa nije propustio priliku da se našali na račun argentinskog predsednika.

(Kurir.rs/AP/Preneo: A.N.)

Bonus video:

01:24

TRAMP OPTUŽEN JER SE PREDSTAVLJAO BOGATIJIM NEGO ŠTO JESTE?! Jelača: Ovo je najgori momenat za njega, a evo ZAŠTO je to radio

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track