I TO SE DESILO, UKRAJINCI SE SLOŽILI SA KREMLJOM! Šef obaveštajaca Budanov kaže da je "manje-više" potvrđeno kako je umro NAVALJNI
Foto: EPA/Sergey Dolzhenko, screenshot

RUSIJA OBJAVILA DA JE OPOZICIONAR UMRO OD POSLEDICA KRVNOG UGRUŠKA

I TO SE DESILO, UKRAJINCI SE SLOŽILI SA KREMLJOM! Šef obaveštajaca Budanov kaže da je "manje-više" potvrđeno kako je umro NAVALJNI

Planeta -

Kirilo Budanov, šef Glavnog obaveštajnog direktorata (GUR) ukrajinskog Ministarstva odbrane, izjavio je da se saznanja Kijeva o uzroku smrti ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog poklapaju sa inicijalnim informacijama koje je izneo Kremlj.

Kijev post prenosi da je Budanov na juče održanom forumu "Ukrajina. Godina 2024" kazao da je Navaljni umro od krvnog ugruška.

Kirilo Budanov
Kirilo Budanovfoto: EPA/Sergey Dolzhenko, screenshot

- Moram da vas razočaram, ali koliko je nama poznato, on je zaista umro od posledica krvnog ugruška. I to je manje-više potvrđeno. Ovo nije stiglo s interneta, ali, nažalost, radi se o prirodnom (uzroku smrti) - rekao je šef ukrajinskih obaveštajaca.

Aleksej Navaljni
foto: Printscreen

Ukrajinski list podseća da je tim Navaljnog ranije objavio da je telo ruskog opozicionara, koji je 16. februara proglašen mrtvim u kažnjeničkoj koloniji u okviru Arktičkog kruga, konačno predato njegovoj majci Ljudmili Navaljnajoj.

(Kurir.rs/Kyiv Post/Preveo i priredio: N. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track