UKRAJINSKA PLEJBOJ ZEČICA POGOĐENA METKOM U GLAVU Bežala iz Kijeva s decom i ostala BEZ OKA, najmlađi sin je NIJE POZNAO (VIDEO)
Foto: Twitter/bukanero101

IMA PORUKU VEZANU ZA RUSKOG PREDSEDNIKA VLADIMIRA PUTINA

UKRAJINSKA PLEJBOJ ZEČICA POGOĐENA METKOM U GLAVU Bežala iz Kijeva s decom i ostala BEZ OKA, najmlađi sin je NIJE POZNAO (VIDEO)

Planeta -

Ukrajinka Irina Bilocerkovec, majka troje dece koja su trupe ruskog predsednika Vladimira Putina pogodile hicem u glavu i izbile joj oko, nakon operacije je pozirala na naslovnoj strani "Plejboja".

Britanski tabloid San navodi da ona sada ima poruku vezanu za Putina.

Navodi se da je Bilocerkovec, nakon operacije rekonstruktivne hirurgije, postala simbol ukrajinskog otpora pošto se slikala za muški magazin sa metalnim povezom za oko u obliku srca i obučena samo u metalni bikini.

Irina se i dalje bavi manekenstvom, ali na snimanjima obično nosi naočare za sunce ili kosom prekrije levo oko.

Navodi se da su joj doktori, koji su izveli desetočasovnu operaciju uklanjanja metka iz njene glave, mislila da Irina neće preživeti.

Ona se čak oprostila od dece i prihvatila da joj nema spasa, ali se nekim čudom ipak izvukla.

Ona i dalje živi u Kijevu i kaže da ruska bombardovanja ukrajinske prestonice postaju sve gora, njena porodica danima ostaje bez struje, a sa decom svakodnevno mora da beži u sklonište.

- Lideri drugih zemalja se rukuju sa Putinom zaboravljaju da je to ubica koji je osam godina vodio hladnokrvni rat - kazala je Irina, misleći na sukobe ukrajinskih i ruskih snaga pre početka invazije 24. februara 2022.

Irina Bilocerkovec
Irina Bilocerkovecfoto: Twitter/bukanero101

Irina kaže da ponovo razmišlja da napusti Kijev, uprdkos ožiljcima koji je podsećaju na njen poslednji pokušaj da to učini.

Ona je pokušala da napusti glavni grad Ukrajine u prvim danima nakon početka ruske invazije.

Tako je 26. februara 2022. stavila u automobil svije troje dece - tada desetogodišnjeg Davida, petogodišnjeg Dana i najmlađeg Dorijana koji je imao samo godinu dana - i krenula ka zapadu Ukrajine.

- Sada shvatam da sam donela pogrešnu odluku. Nisam ništa primetila unapred, ali sam čula pucanj iza mojih kola i pretpostavila da je negde u daljini - rekla je ona.

Dok je shvatila da Rusi pucaju na njen automobil, već je bilo kasno i u deliću sekunde dobila je metak u glavu.

Metak se probio kroz zadnji deo vozila i rikošetirao od vetrobranskog stakla.

Uprkos bolu ona je uspela da zaustavi auto i kaže "zbogom" deci pre nego što se onesvestila.

Narednog dana se probudila u bolničkom krevetu zajedno sa drugim ranjenim civilima koji su se našli u unakrsnoj vatri.

Pukom srećom vozilo Hitne pomoći prolazilo je blizu njenog automobila i odmah pomoglo njoj i deci.

- Doktor je došao do mene i ispričao mi šta mi se desilo, da su mi deca živa, da su dobro, da sam ja izgubila oko, da imam veliku, ogromnu povredu glave i da je moje lice delimično uništeno - navela je Irina.

U narednih pet dana bila je na respiratoru i doktori su se bojali da se neće izvući, a nakon toga je uz pomoć porodice prebačena u bolnicu u nemačkom gradu Diseldorfu gde je nastavila oporavak.

Operacija rekonstruktivne hirurgije je obavljena u martu te godine i sada deluje da je ona izgubila samo oko, iako ne može da pomera celu levu stranu lica.

Nakon sedam dugih nedelja je ponovo zagrlila sinove koji su u međuvremenu živeli kod njene majke i sestre u gradu Truskavec na zapadu Ukrajine.

- Bio je to dirljiv trenutak, ali mi je najteže bilo zbog mog najmlađeg sina Dorijana. On me nije prepoznao zato što mu je bilo previše stresno i podsvesno je počeo da zove moju majku "mama", pošto se mnogo vezao za nju. Video me je i pobegao. Naravno, za mene je to bio šok. Plakala sam. Onda se sve poboljšavalo korak po korak, ali moja mama je od tada sve vreme sa nama - ispričala je Irina.

(Kurir.rs/The Sun/Preveo i priredio: N. V.)

Bonus video:

04:02

ŽESTOKA RASPRAVA U PROGRAMU UŽIVO! Koprivica: Ukrajina je BIVŠA iz OVA tri razloga! Rakić uzvratio: Samo Rusi koriste taj izraz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track