KIDNAPOVANI: Naoružana grupa presrela australijskog pilota i putnike, policija im na tragu i ima ovlašćenje da uradi OVO
Foto: Andrew Oxley / Alamy / Alamy / Profimedia, AP/Fareed Khan

UŽAS

KIDNAPOVANI: Naoružana grupa presrela australijskog pilota i putnike, policija im na tragu i ima ovlašćenje da uradi OVO

Planeta -

Australijski pilot i dva lokalna radnika kidnapovani su u zabačenim brdima Papue Nove Gvineje, saopštila je policija u današnjem saopštenju.

Pilot helikoptera i putnici sleteli su na udaljeni telekomunikacioni objekat u blizini planine Sisa u provinciji Hela i otela ih je naoružana grupa, rekao je visoki zvaničnik papuanske policije Dejvid Mening u saopštenju.

Slična otmica se dogodila prošle godine

"Sve ukazuje na to da su trojica zarobljenika nepovređeni iako su kidnapovani. Pregovori sa počiniocima su u toku i policija im se približava", rekao je on. Mening je rekao da je policija ovlašćena da upotrebi smrtonosnu silu protiv kidnapera.

Ministarstvo spoljnih poslova Australije nije odmah odgovorilo na zahtev za komentar. Trojka je kidnapovana u istoj provinciji gde su australijski arheolog i dva papuanska istraživača kidnapovani pre skoro tačno godinu dana, nakon čega su držani više od nedelju dana dok za njih nije plaćen otkup.

(Kurir.rs/ Index.hr/ Preneo: T.A./ Foto: Ilustracija)

Bonus video:

00:33

OTMICA LETELICE U ITALIJi: Bosonog kidnapovao putnički avion koji je poleteo ka Francuskoj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track