NEMA MILOSTI NA PRVOJ LINIJI FRONTA: Užasavajući snimak, vojnici digli ruke da se predaju, ali to im je bila KOBNA GREŠKA (VIDEO)
Foto: Printscreen

uznemirujuće

NEMA MILOSTI NA PRVOJ LINIJI FRONTA: Užasavajući snimak, vojnici digli ruke da se predaju, ali to im je bila KOBNA GREŠKA (VIDEO)

Planeta -

Užasavajući snimak sa prve linije fronta u Ukrajini pojavio se na društvenim mrežama!

Kamera na telu vojnika zabeležila je jezivo smaknuće dvojice protivnika koji su bacili oružje i digli ruke u znak predaje.

Vojnici, koji su sudeći po oznakama pripadnici Oružanih snaga Ukrajine, opkolili su protivnike koje su potom pozvali da izađu iz rova i da se predaju. Dvojica Rusa su izašla iz skloništa, jedan za drugim, međutim, Ukrajinci su odmah počeli da pucaju. Jedan od vojnika je potom prišao i ispalio u njih hice iz blizine.

Za sada nije poznato kad je zabeležena jeziva scena i na kom delu fronta.

Pojedini vojni blogeri navode da je snimak pronađen nedavno na kameri ubijenog ukrajinskog vojnika iz Treće jurišne brigade.

Veliki broj snimaka pogubljenja koji se pojavio na društvenim mrežama u poslednjih nekoliko dana svedoči da borbe na prvoj liniji fronta postaju sve nemilosrdnije.

Ukrajina je u nedelju optužila Rusiju da je pogubila sedam ratnih zarobljenika kod Bahmuta. Ombudsman Dmitrij Lubinec objavio je snimak navodnog masakra koji je zabeležio izviđački dron. Na snimku se vidi kako pripadnici ruskih snaga izvlače nenaoružane Ukrajince iz takozvane lisičje rupe nakon čega odjednom počinju da pucaju na njih.

Komanda ukrajinske kopnene vojske takođe je objavila nedavno na svom kanalu na Telegramu snimak izviđačkog drona na kome se navodno vidi kako jedan pripadnik ruskih snaga puca u rovu u dvojicu ukrajinskih vojnika koji su se prethodno predali.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Bonus video:

03:40

OVAJ MINISTAR JE REKAO ZELENSKOM DA NEMA PREGOVORA SA RUSIJOM Stručnjaci: Zbog JEDNE zamke Ukrajina sada zavisi od vojne pomoći

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track