AUSTRIJSKI PUKOVNIK PREDVIĐA KATASTROFU ZA UKRAJINCE: Rusi napadaju na više lokacija, polako ali stabilno PROBIJAJU FRONT
Foto: Foto: Youtube/Military TV/ORF Fan [HD]

AUSTRIJSKI PUKOVNIK PREDVIĐA KATASTROFU ZA UKRAJINCE: Rusi napadaju na više lokacija, polako ali stabilno PROBIJAJU FRONT

Planeta -

Oružane snage Rusije imaju sve mogućnosti da probiju front u Ukrajini, što će dovesti do katastrofalnih posledica po ukrajinsku vojsku, tvrdi pukovnik austrijske vojske Markus Rajzner u intervjuu za televiziju ZDF.

On je napomenuo da je situacija za Oružane snage Ukrajine kritična.

- Rusija napada na više lokacija istovremeno, ukupno 17 lokacija - rekao je Rajzner i dodao da postoji pet glavnih oblasti. Rusija se, kako je rekao, "polako, ali stabilno" kreće kroz teritoriju.

- Ruski prodor bi mogao da dovede do domino efekta... Ukrajinske trupe će morati da se povuku, verovatno neće moći da se nose sa time - smatra ekspert.

Ukrajina je zbog nestašice municije prinuđena da se polako povlači. "Ukrajini je hitno potrebna municija", tvrdi Rajzner.

U četvrtak je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Oleksandr Sirski rekao da situacija na pravcu Avdejevke i Zaporožja ostaje teška za Oružane snage Ukrajine, priznavši pogrešne procene komande i potrebu za korišćenjem rezervnog sastava.

(Kurir.rs/TASS/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track