"PUTIN NE POŠTUJE OBAMU, IMAMO BUDALU ZA PREDSEDNIKA": Tramp ponovo pomešao Bajdena sa bivšim šefom Bele, kaže da je NAMERNO
Foto: AP/Steve Helber, EPA/Will Oliver, EPA/Sergei Ilnitsky, EPA/Chris Kleponis

ZBUNIO SVE, PA I SEBE

"PUTIN NE POŠTUJE OBAMU, IMAMO BUDALU ZA PREDSEDNIKA": Tramp ponovo pomešao Bajdena sa bivšim šefom Bele, kaže da je NAMERNO

Planeta -

Donald Tramp, bivši američki predsednik, pomešao je aktuelnog šefa Bele kuće Džoa Bajdena sa nekadašnjim demokratskim predsednikom Barakom Obamom i to nakon što je prethodno pokušao da opravda ranije takve greške, trdeći da su bile namerne.

- A (ruski predsednik Vladimir) Putin, znate, tokoliko malo poštuje Obamu da počinje da stalno tu nabacuje tu reč "nuklearno". Da čuli ste, nuklearno. On danas počinje da priča o nuklearnom oružju. Ja sam samo čekao da se to dogodi. Ali, mi imamo budalu, budalu za predsednika - kazao je Tramp na predizbornom mitingu republikanaca u Ričmondu u Virdžiniji.

CNN navodi da je Tramp prethodno tokom istog govora pokušao da opranda to što je u prethodnim navratima pomešao Bajdena i Obamu u predizbornim obraćanjima, tvrdeći da je to činio namerno.

Američka televizija navodi da demokrate naglašavaju te Trampove verbalne propuset u trenutku kada se postavljaju pitanja u vezi sa mentalnim zdravljem predsednika SAD.

- Svaki put kada to učinim ili kažem naš predsednik, Barak Husein Obama, znate, ja to činim sa poentom. Mi razumemo to, jel tako, zato što mnogo ljudi kaže da on vodi ovu zemlju. Ja lično to ne mislim - rekao je Tramp.

Donald Tramp
foto: AP/Steve Helber

On je ponovio ranije tvrdnje da namerno meša Nensi Pelosi, bivšu predsedavajuću Predstavničkog doma Kongres, sa Niki Hejli, koja mu je rival u trci za republikansku predsedničku nominaciju.

- Ja namerno mešam, na primer, ime kao što je, na primer, Ptičji mozak, a vi znate ko je Ptičji mozak, zar ne? Niki, meša je sa Nensi Pelosi.

“I purposefully mix up like a name like Birdbrain — you know who Birdbrain is, right? Nikki — with Nancy Pelosi. Stavljam ih u isti koš pošto su one praktično identične - poručio je Tramp.

Donald Tramp
foto: AP/Steve Helber

Navodi se da je Tramp najveći deo sinoćnjeg govora posvetio Bajdenu, američko-meksičkoj granici i pravnim pitanjima, a Hejli je pomenuo samo na kratko, iako mu je glavni konkurent u trci.

Donald Tramp
foto: AP/Steve Helber

CNN navodi da je Tramp imao obraćanje vrlo slične sadržine na prethodnom mitingu održanom u Grinsborou u Severnoj Karolini.

Džo Bajden
foto: EPA Annabelle Gordon Cnp Pool

On je tokom obraćanja u Ričmondu hvalio Havijera Mileja, ultradesničarskog predsednika Argentine.

Barak Obama
foto: EPA-EFE/ROBERT PERRY

- Čak i Argentina, ona takođe želi MAGA (Make America Great Again - Učinimo Ameriku ponovo velikom)... Volim ga zato što on voli Trampa. Kada me je pozvao, primio sam njegov poziv. Ja volim svakog ko voli mene - zaključio je Tramp.

(Kurir.rs/CNN/Preveo i priredio: N. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track