MASOVNI NAPAD NA KRIM, ZATVOREN KERČKI MOST! Odjeknule eksplozije, Rusi presreli i oborili nekoliko desetina bespilotnih letelica
Foto: Shutterstock, PJF News / Alamy / Profimedia

UZBUNA

MASOVNI NAPAD NA KRIM, ZATVOREN KERČKI MOST! Odjeknule eksplozije, Rusi presreli i oborili nekoliko desetina bespilotnih letelica

Planeta -

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je da su tokom prethodne noći protivvazdušne snage pod njegovom komandom presrele i uništile 38 dronova nad Krimom.

Ukrajinski Kijev indipendent prenosi da nema prijavljenih žrtava.

Na lokalnim Telegram kanalima pojavile su se tvrdnje da su se eksplozije čule u blizini naftnog depoa u Feodosiji, odmaralištu u istočnom delu poluostrva.

Navodi se da su vlasti koje je Rusija postavila na Krimu rano jutros, nakon tih eksplozija, zatvorile saobraćaj na Krimskom (Kerčkom) mostu.

Nije objavljen razlog obustave saobraćaja.

Ovaj most povezuje kontinentalni deo Rusije sa poluostrvom.

Navodi se da je izgradnja mosta počela nakon što je Rusija nelegalno pripojila Krim 2014, a završena je 2018.

Vladimir Putin, Krim
foto: Shutterstock, AP Alexander Kazakov

Most je dug 19 kilometara i od kritične je važnosti kao ruta za snabdevanje i transport ruskih snaga između Krimu i ukrajinskog zaleđa.

Podseća se da je Krimski most od početka ruske invazije punog obima na Ukrajinu više puta bio meta napada.

Ruska agencija RIA novosti takođe je prenela noćašnje saopštenje Ministarstva odbrane u Moskvi o tome da su sistemi protivvazdušne odbrane uništili 38 ukrajinskih dronova iznad Krima.

- Večeras je zaustavljen pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad sa 38 bespilotnih letelica protiv ciljeva na teritoriji Ruske Federacije - saopštilo je rusko ministarstvo.

(Kurir.rs/The Kyiv independent/Preveo i priredio: N. V.)

Bonus video:

06:10

TAKER NAKON INTERVJUA SA PUTINOM IZNEO 4 ŠOK TVRDNJE: Spomenuo Krim, ulazak ruskih tenkova u Beč i promenu režima u Moskvi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track