NOVE TRI POBEDE NAD NIKI HEJLI PRED SUPERUTORAK: Tramp nastavlja da dominira u trci za republikansku predsedničku nominaciju
Foto: EPA Cj Gunther, EPA Michael Reynolds

TRIJUMFI NA DVA REPUBLIKANSKA KOKUSA I KONVENCIJI

NOVE TRI POBEDE NAD NIKI HEJLI PRED SUPERUTORAK: Tramp nastavlja da dominira u trci za republikansku predsedničku nominaciju

Planeta -

Donald Tramp, bivši američki predsednik, ostvario je pobede na republikanskim kokusima u Misuriju i Ajdahu, a osigurao je i dodatne delegate iz Mičigena.

CNN je objavio da je Tramp na kokusima održanim u dve savezne države pobedio Niki Hejli, bivšu ambasadorku SAD u UN koja mu je jedini preostali rival u trci za republikansku predsedničku nominaciju.

Navodi se da je, pored toga, Tramp i formalno osvojio još 39 delegata sa jučerašnje konvencije Republikanske partije u Mičigenu.

On je tokom protekle sedmice u toj saveznoj državi već porazio Hejli na unutarstranačkim izborima, kada je osvojio 16 delegata.

Donald Tramp
foto: AP/Steve Helber

U Americi se približava Superutorak, kada se popularno naziva dan kada se unutarstranački izbori i republikanaca i demokrata održavaju u čak 16 saveznih država i jednoj američkoj teritoriji.

Navodi se da će istog dana biti održane i neke od ključnih trka u izboru kongresmena.

Donald Tramp, Niki Hejli
foto: EPA/Erik S Lesser

Uoči Superutorka i Tramp i Hejli obilaze države u kojim će se glasati, a bivši šef Bele kuće je na mitingu u Virdžiniji pomešao Bajdena sa nekadašnjim demokratskim predsednikom Barakom Obamom i to nakon što je prethodno pokušao da opravda ranije takve greške, trdeći da su bile namerne.

(Kurir.rs/CNN/Preveo i priredio: N. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track